23948sdkhjf

Nyt om navne

I dag nyheder fra EAPA, Teknologisk Institut, Ase, Orbicon, Niras og Bjerg Arkitektur
EAPA

John Kruse Larsen, adm. direktør i asfaltvirksomheden Pankas og næstformand i brancheforeningen Asfaltindustrien, er valgt som præsident for den paneuropæiske asfaltbrancheforening European Asphalt Pavement Association (EAPA) med hovedkontor i Bruxelles.

John Kruse Larsen er uddannet civilingeniør fra Danmarks Tekniske Universitet (DTU) i 1977 og har været ansat hos Pankas siden 1979. Han blev virksomhedens adm. direktør i 1990.

”Jeg vil især fokusere på det kæmpe vejvedligeholdelsesefterslæb der er i EU. For milliarder af euro vejkapital smuldrer, fordi vi ikke vedligeholder vores veje godt nok. Det skader samfundsøkonomien, for det er dyrere at lappe end at vedligeholde i tide, og det er ikke godt for trafiksikkerheden, for dårlige veje er usikre veje, som EU’s transportkommissær, Violeta Bulc, senest har fremhævet”, siger John Kruse Larsen i forbindelse med valget.

Han tilføjer, at han også vil sætte offentlige indkøb på dagsordenen. Han mener, at der for ofte er fokus på prisen her og nu og ikke miljøet og den langsigtede samfundsværdi, når stater, regioner og kommuner køber ind.

Det er første gang, at en dansker er blevet valgt til formand for EAPA, der har 39 medlemmer og dermed repræsenterer størstedelen af den europæiske asfaltindustri. Brancheforeningens formål er at være talerør for industrien overfor alle interessenter, ikke mindst EU-institutionerne i Bruxelles.

Teknologisk Institut

Tanya Sørensen, faglig leder hos hos Teknologisk Institut, fylder 40 år i morgen.

Tanya Sørensen er uddannet civilingeniør inden for materiale- og procesteknologi. Inden hun kom til Teknologisk Institut arbejdede Tanya Sørensen blandt andet i overfladebehandlingsvirksomheden JAI-O og som supplier quality manager hos Vestas Blades A/S. Hun sidder på femte år i hovedbestyrelsen for fagforbundet og a-kassen Krifa. Desuden sidder hun i bestyrelsen for Trinity Hotel og Konference Center og Herning Frikirke.

Ase

Carsten Hougaard-Jensen, 53 år, er ansat som finansdirektør, CFO, i fagforbundet og a-kassen for selvstændige og iværksættere, Ase. Han er uddannet revisor, har en HD i regnskabsvæsen fra Copenhagen Business School (CBS) og har gennemført Executive Certicificate in management på Henley Business School samt Insead Executive Board Programme.

Tidligere har Carsten Hougaard-Jensen været ansat i blandt andet Egmont Group, H+H-Industri A/S, Evobus Danmark og Sverige (DaimlerChrystler-koncernen) og Aco Nordic Group A/S.

Ases fire mand store ledelse består udover Carsten Hougaard-Jensen af CEO Karsten Mølgaard Jensen, COO Anders Friis Larsen og CCO Niels Agerup.

Privat bor Carsten Hougaard-Jensen i Valby. I fritiden prioriterer han familie og venner. Han er en habil skiløber, cykler gerne en lang tur på landevejene eller følger datteren, når hun spiller volleyball på højt plan.

Orbicon

Lisa Snejbjerg Kristiansen, 34 år, er ansat som konstruktionsingeniør på rådgivningsvirksomheden Orbicons kontor i Nuuk, Grønland.

Hun er uddannet civilingeniør inden for byggeri og anlæg fra Danmarks Tekniske Universitet (DTU) og kommer senest fra en stilling som hos teknikentreprenør Barslund A/S, hvor hun var ansvarlig for udarbejdelse af prækvalifikationsmateriale og beskrivelser til tilbud.

Hos Orbicon skal Lisa Snejbjerg Kristiansnen også arbejde med udarbejdelse af beskrivelser, og hun vil derudover lave konstruktionsberegninger, hvilket er hendes fokusområde.

Hun har boet i København de seneste 18 år, men er netop flyttet til Nuuk for at lære sine nye omgivelser bedre at kende.

Niras

Stefan Tornbjerg Nielsen, 41 år, er ansat som bygningsingeniør i teamet for bygningsrenovering hos rådgivningsvirksomheden Niras.

Stefan Tornbjerg Nielsen kommer fra et job hos OBH Rådgivende Ingeniører A/S, hvor han var ansat i knap otte år. Stefan Tornbjerg Nielsen har bred erfaring inden for renovering og har blandt andet beskæftiget sig med tilstandsvurderinger, indeklima, energiforbedringer og eftersyn for byggeskadeforsikring.

Hos Niras skal Stefan Tornbjerg Nielsen i første omgang arbejde på en stor opgave for forsvaret om vedligeholdelsessyn af bygninger og anlæg. Rådgivningsvirksomheden har indgået en aftale om bygningssyn af alle forsvarets ikke-fredede bygninger, hvilket vil sige 2,3 mio. kvm bygningsmasse og 4,5 mio. kvm anlæg i en fireårs periode. Derudover skal han udføre etårs-eftersyn på bygninger, der er renoveret med offentlig støtte fra Byggeskadefonden.

Bjerg Arkitektur

Maria Bjerg Nørkjær, 31 år, er optaget som partner i Bjerg Arkitektur A/S.

Hun afsluttede i 2012 arkitektuddannelsen fra Det Kongelige Danske Kunstakademis Arkitektskole i København og er desuden certificeret passivhusdesigner.

Maria Bjerg Nørkjær er datter af Bjerg Arkitekturs direktør, Kjeld Bjerg, og har fra sine helt tidlige barneår haft sin daglige gang som medhjælper på tegnestuen i Hjørring. Her har hun på nærmeste hold fulgt arkitektfagets udvikling fra blyant og linealer over de tidlige cad-cam-dage til dagens BIM-modeller og Revit-projektering.

Straks efter studentereksamen satte hun kursen mod en arkitektuddannelse, først med kurser på Krabbesholm højskole, Århus Kunstakademi, School of Art and Design og Arkitektskolen i Århus, hvor hun i 2010 – blandt andet efter et års studieophold i London – blev bachelor med topkarakter og titlen RIBA I.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.359