23948sdkhjf

Nye anlægsopgaver på vej

Læs i dag om kommende anlægsprojekter i Sorø, Haderslev, Arnbjerg, Viborg, Nødager og Frederikshavn
REGION SJÆLLAND

SORØ

Etablering af legepladser

Sorø Byråd har frigivet 150.000 kroner til udarbejdelse af forprojekter til to konkrete legepladsinitiativer. Det drejer sig dels om et gårdudviklingsprojektet ved Sorø Bibliotek, dels om et Streetsportareal ved Sorø BMX.

REGION SYDDANMARK

HADERSLEV

Byggemodning af Viggo Carstensensvej

Haderslev Byråd skal på sit møde i dag beslutte, om byggemodningen af anden etapes anden del på Viggo Carstensensvej skal fremrykkes.

Første etape bestående af 16 matrikler på Sandjernet stod klar til bebyggelse sidst i 2014. Anden etape omfatter 27 matrikler på Køllesvinget, som i budgetlægningen 2016-2019 er planlagt udført i to dele. Første del 14 matrikler, som er planlagt klar til bebyggelse efter sommerferien 2016, og anden del 13 matrikler, som er planlagt klar til bebyggelse efter sommerferien i 2018.

Som følge af en stor interesse for området er der på nuværende tidspunkt allerede solgt 10 ud af de 14 matrikler på anden etapes første del. Derfor foreslås byggemodningen af anden etapes anden del igangsat efter sommerferien i 2016, således de sidste 13 matrikler er klar til bebyggelse i foråret 2017.

Dette indebærer også, at byggemodningsudgifterne til Viggo Carstensensvej i 2018 fremrykkes til 2016, samtidig med at indtægterne på salg af grunde fremrykkes fra 2018 til 2017.

REGION MIDTJYLLAND

ARNBJERG

Byggemodning

Viborg Byråd bevilgede sidste år penge til udførelse af arkæologiske undersøgelser samt til landinspektør og rådgiver for udarbejdelse af projekt for byggemodning af 39 parceller til åben lav boligbebyggelse for et boligområde i Arnbjerg, Viborg Syd, første etape.

Ud over byggemodning af de 39 boligparceller skal der anlægges en ny rundkørsel på Gl. Århusvej samt en ny fordelingsvej på cirka 1.400 meter frem til boligområdet.

Byggemodningen planlægges udført i perioden fra august 2016 til ultimo april 2017 med forbehold for vejrliget hen over vinteren.

Teknisk Udvalg har besluttet at indstille til Byrådet at godkende projektet og bemyndige forvaltningen til at indgå kontrakt med lavestbydende entreprenør. Endvidere indstilles det, at der gives en bevilling på 21.830.000 kroner.

VIBORG

Projektering af Ny Absalonsvej og Hærvejen i Viborg Baneby

Private grundejere har tilkendegivet, at de ønsker at gå i gang med deres byggeprojekter, når den nye infrastruktur i Viborg Baneby er klar. Med henblik på at fremrykke realiseringen af planerne i Viborg Baneby foreslår Forvaltningen, at Kommunen allerede i år påbegynder projekteringen af Ny Absalonsvej og Hærvejen, så anlægsarbejderne kan igangsættes i 2017.

Forslaget blev forleden godkendt af Teknisk Udvalg, der indstiller til byrådet, at projekteringen af den nye infrastruktur igangsættes i år, og at der tilknyttes en bygherrerådgiver til udarbejdelsen af EU-udbuddet på rådgiverydelsen.

Anlægsudgifterne for etablering af Ny Absalonsvej og Hærvejen er overslagsmæssigt beregnet til cirka 42 mio. kroner. Udgifterne til projektering, udbud og tilsyn skønnes at udgøre cirka 4,2 mio. kroner.

NØDAGER

Udvidelse af campingplads

Udvalget for plan, udvikling og kultur i Syddjurs Kommune besluttede tilbage i slutningen af 2014 at igangsætte lokalplanlægning for Nødager campingplads, der giver mulighed for en udvidelse af den eksisterende campingplads fra i dag 73 teltpladser til cirka 150 med dertil hørende servicebygninger.

Afdelingen for Plan og udvikling har nu udarbejdet et forslag til lokalplan i samarbejde med Landinspektørfirmaet Kjær, og det skal udvalget tage stilling til på sit møde i morgen. Forslaget indstilles godkendt og fremlagt til offentlig høring.

REGION NORDJYLLAND

FREDERIKSHAVN

Nedrivning

Frederikshavn Byråd har sagt god for, at de overskydende bygninger på Værkergrunden nedrives, og at der frigives tre mio. kroner til opgaven.

Frederikshavn Kommune har fået tildelt 16.500.000 kroner til afvikling af brugen af kommunale bygninger i yderområder. Der er hidtil disponeret 6.300.000 kroner til nedrivning af Munkebakkeskolen, og nu altså tre mio. kroner til nedrivning af bygningerne på Værkergrunden.

Arealet vurderes at være et aktiv, og en rydning af grunden vil frigøre Værkergrunden til midtbyudvikling.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125