23948sdkhjf

Verdo Entreprise har solgt det usunde fra

Efter et år med underskud kommer Verdo Entreprise ud af 2015 med et overskud på 1,1 mio. kroner. Det er blot begyndelsen, bebuder direktør
Et klart fokus på den sunde del af forretningen og et frasalg af den usunde, har for Verdo Entreprise A/S betydet, at virksomheden kommer ud af 2015 med et overskud.

Således lander virksomheden et årsresultat med 1,1 mio. kroner. Det er mere end 4 mio. kroner bedre end året før, hvor årsresultatet lød på et underskud på 3 mio. kroner.

Virksomheden satser nu på tre kerneområder: Trafik- og gadelys, fagentrepriser på el og vvs og erhvervsservice. Samtidig er områder som alarm og sikring solgt fra, forklarer direktør, Morten Birch, der har stået i spidsen for Verdo Entreprise siden november 2014.

”I 2014 besluttede vi, at vi skulle fokusere på at være gode til få ting frem for at brede os over mange ting. Det betød også, at vi solgte vores vvs-aktiviteter på Sjælland fra, som ikke var så gode. Det har gjort, at vi i år kommer ud med et overskud. Det er det samme som Steve Jobs fra Apple gjorde – selv om det er lidt blæret at sammenligne os med ham”, siger han og griner.

Det første mål

Selv om indtjeningen i 2015 er lille i forhold til nettoomsætningen, er Morten Birch godt tilfreds med årets resultat.

”Der var stadig oprydning i 2015, og selv om et sådant resultat ikke ville være tilfredsstillende på sigt, så er det ok for 2015. Men forventningen er, at vi i 2016 skal højere op. Nu har vi vendt forretningen, det var første mål – nu skal vi fremad”, siger han.

I 2015 indgik Verdo Entreprise en samarbejdsaftale med Aura Installation A/S fra Aarhus om drift af gadelysprojekter for kommuner. Det har betydet en stor vækst i aktiviteterne i den del af forretningen, fortæller Morten Birch.

”Vi har opgaver mange steder i Østjylland og begynder også at få opgaver på Sjælland. Endnu er vi ikke landsdækkende, men det er målet at blive det, så vi kan løse opgaver i hele landet”, siger han.

Venter på svar

Når det gælder fremtiden, så blev ordrebogen for entrepriser allerede fyldt i februar i år. I ordrebogen for gadebelysning er der stadig plads, men snart er den også fyldt op.

”Vi venter svar på, om vi har vundet en række større byggeprojekter i Aarhus, hvor vi har tilbud ude i 100 millioner-klassen. Derudover bygger vi lige nu på entrepriser i Hillerød, København, Randers, Aarhus og Viborg, hvor vi laver el- og vvs-arbejde. Det er et af de områder, vi har satset på, og her er det vores mål at trække byggeriet i en mere grøn og bæredygtig retning”, siger Morten Birch.

Selskabets omsætning i 2016 forventes at blive 175-200 mio. kroner og med et resultat før skat på 3-4 mio. kroner.

Verdo Entreprise er et datterselskab til energiselskabet Verdo A/S.

Verdo Entreprise A/S
Mio. kroner
2014 2015
Nettoomsætning 202 190
Resultat af primær drift 0,03 4,6
Årets resultat -3,0 1,1
Egenkapital 83,9 86,2
Soliditetsgrad (pct.) 41,5 49,6

Regnskabet blev afsluttet 31. december 2015
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.187