23948sdkhjf

DAGENS LEDER: Samhandel for næsten enhver pris

Det mener Licitationen - Byggeriets Dagblad
Uanset hvad man mener om handelsaftaler, så er det intet mindre end bydende nødvendigt, at Danmark tager ja-hatten på. Det gælder også i forhold til den frihandelsaftale mellem EU og USA, som forhandles i øjeblikket.

Uden handel med udlandet – hvad enten det er indenfor eller uden for EU - vil der ikke være meget der hænger sammen herhjemme. Derfor må Danmark næsten for enhver pris støtte op om en frihandelsaftale.

USA er i dag Danmarks tredje største eksportmarked og en frihandelsaftale vil yderligere sætte skub i eksporten til det store land. Det gælder også for bl.a. byggematerialeindustrien.

Danske byggematerialeproducenter har meget at byde på og en frihandelsaftale vil umiddelbart forbedrede mulighederne for eksport til USA.

Frihandelsaftalen byder også på øget samarbejde om både eksisterende love og regler og om fremtidige love og regler inden for handelsområdet. Den del af aftalen vækker blandede følelser. Men måske nok fordi mange tror, at frihandelsaftalen betyder, at man vil vælge den laveste fællesnævner i forhold til f.eks. miljø- og klimalovgivning.

Sådan behøver det jo absolut ikke at være. Og sådan bør det ikke være. Det er derfor op til EU’s forhandlere at sikre, at en kommende frihandelsaftale på alle punkter lever op til de krav moderne forbrugere stiller – hvad enten de lever i USA eller i EU.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095