23948sdkhjf

Elever får mere plads på københavnsk skole

For at skabe plads til de mange nye børn på Midtamager bliver Sundbyøster Skole udbygget. Forleden blev fremdriften fejret ved et rejsegilde
For godt et halvt år siden var Københavns overborgmester Frank Jensen (S) og børne- og ungdomsborgmester Pia Allerslev (V) sat i stævne på en mudret byggegrund mellem Sundbyøster Plads og Grækenlandsvej Amager.

Her tog de sammen med skoleleder Steen Højstrøm det første spadestik til den nye skolebygning på Sundbyøster Skole. Siden er den nye bygning begyndt at skyde i vejret, og nu begynder både lærere, elever og naboer at kunne danne sig et indtryk af den nye skole.

Det blev fejret af blandt andre Pia Allerslev og skolens nuværende 400 elever i sidste uge.

”Jeg kan allerede nu fornemme, de fantastiske rammer eleverne får, når den nye bygning står færdig. Der bliver både plads til, at de kan boltre sig i tumlesalen og lære en masse i de nye klasselokaler. Skolen får nogle supergode faglokaler, hvor undervisningen også kan foregå uden for på terrassen. Og jeg er sikker på, at opgraderingen af udearealerne både kommer skolen og andre, der bor i området, til gavn. Jeg glæder mig til at komme igen, når byggeriet er helt færdigt”, sagde Pia Allerslev ved rejsegildet.

Udbygningen og renoveringen af Sundbyøster Skole er sidste etape af et fire-skolesamarbejde.

Den nye bygning til indskolingseleverne understøtter heldagsskolen. Den kommer også til at rumme en stor del af skolens fritidstilbud. Skolen ligger placeret tæt på de gode idrætsfaciliteter i Sundbyøsterhallen, derfor får eleverne også fantastiske muligheder for at have en aktiv skoledag med en god sammenhæng mellem skole og fritid.

I dagens anledning blev der serveret is til eleverne. Det fik både projektlederen fra Byggeri København og hovedentreprenøren Enemærke og Petersen til at knytte en kommentar om, at et byggeri, der er så omfattende som det på Sundbyøster Skole, kræver ”is i maven”. Heldigvis var alle byggeriets parter enige om, at både samarbejdet og fremdriften har fungeret helt optimalt.

Arkitekten fra Mangor & Nagel, Ditte Rode, lovede eleverne, at der bliver bygget en robust skole, som kan tåle at blive brugt. Hun bemærkede også, at bygningen kommer til at falde ind i den bygningsstil, som allerede dominerer området, selvom den lige nu fremstår i grå beton.

Når den nye bygning er færdig, går man i gang med at omdanne udendørsarealer og skolegården, til grønne arealer, der kan bruges af både skolens elever og andre beboere i området.

brahe

Projektet
Sundbyøster Skole ombygges til en fire-spors basisskole for indskoling og mellemtrin. Det betyder opførelse af en ny indskolingsbygning med tumlesal. Bygningen får fire etager med karnapper og tagterrasser. Indskolingsbygningen opføres i røde tegl, inspireret af den eksisterende skolebygning og de omkringliggende boligkarreer.
Herudover ombygges og renoveres den eksisterende skolebygning fra 1913 og udearealerne, der både fungerer som skolegård og som en offentlig sti mellem Sundbyøster Plads og Grækenlandsvej, indrettes på ny.
Byggeriet af den nye bygning vil strække sig til maj 2017. Samtidig renoveres og ombygges den eksisterende skole. Når den nye bygning står færdig, skal udearealerne færdiggøres.
Totalrådgivere på projektet er arkitektfirmaet Mangor & Nagel og Oluf Jørgensen Rådgivende Ingeniørfirma. Landskabsdelen står Plan + Landskab for.
Byggeriet udføres af hovedentreprenør Enemærke & Petersen A/S.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125