23948sdkhjf

Davidsens Tømmerhandel åbner i Aarhus og Aalborg

Virksomheden satser på at brede deres koncept ud til en endnu større del af Danmark og har blandt andet også kig på Esbjerg
Davidsens Tømmerhandel med hovedsæde i Vojens har købt to af den lukkede Metro-kædes store varehuse. Overtagelse er den 1. juni, og købet betyder, at handelsvirksomheden nu er på vej til Aarhus og Aalborg.

”Med store afdelinger i Aarhus og Aalborg kan vi nu for alvor betegnes som en landsdækkende kæde. Det er vores klare mål at skærpe konkurrencen om både professionelle kunder og private forbrugere i de to områder, som vi nu rykker ind i”, siger tømmerhandler Povl Davidsen.

Davidsen har ved årsskiftet efter årelangt medlemskab forladt indkøbssamarbejdet i Ditas, fordi virksomheden ikke ønskede at være en del af XL-Byg.

”Det er vores brand alt for meget værd til. Nu går vi i stedet for den anden vej og satser på at brede vores koncept ud til en endnu større del af Danmark”, fortæller Mogens Pedersen, adm. direktør hos Davidsens Tømmerhandel A/S.

”Valget af Aarhus og Aalborg hænger blandt andet sammen med, at vi i forvejen er kendt blandt mange private kunder i de to byer”, forklarer han.

Derudover har Davidsens Tømmerhandel et stort salg til håndværkere i Aarhus-området og sender dagligt to lastvognstog til området med byggematerialer.

”I betjeningen af byggebranchen er logistikken altafgørende. Derfor passer det rigtig godt med vores strategi, at vi nu kan udvide fra tre til fire logistikcentre, hvor der pakkes varer på lastbiler i døgndrift”, siger Mogens Pedersen og fortæller, at det fjerde logistikcenter indrettes på en del af den tidligere Metro-ejendom i det sydlige Aarhus.

Et salgskontor for byggematerialer åbner i Aarhus den 1. august, og de første medarbejdere er allerede ansat. Herefter følger en håndværkerbutik og tømmerhandel for håndværk og industri. Virksomheden forventer at nå op på cirka 30-40 ansatte inden for et år.

Forhandlinger med Aarhus Kommune vil afgøre, hvornår virksomheden kan åbne byggemarked til private i området.

Det er desuden planen at flytte en mindre del af virksomhedens centraladministration til Aarhus, da flere ansatte har bopæl her, og fordi området har et attraktivt udbud af arbejdskraft med videregående uddannelser, lyder det.

I Aalborg indrettes byggemarked og trælast til private og håndværkere. Der er endnu ikke sat dato på åbningen i Aalborg.

Flere afdelinger på vej

Udover de kommende afdelinger i Aarhus og Aalborg planlægger koncernen filialer i Tønder og Esbjerg.

”I Tønder har vi købt en bygning, og i Esbjerg har vi meldt ud, at vi kigger. Men det er klart, at vi med købet i Aalborg og Aarhus har nok at se til lige nu. Men vi vil gerne vækste”, siger Mogens Pedersen til Licitationen - Byggeriets Dagblad.

Han oplyser, at virksomheden også overvejede Metro-varehuset i Glostrup ved København, men at de kom for sent.

”Vi har haft øje på Aarhus gennem længere tid, så vi startede med at kigge her. Da vi fandt ud af, hvor god en stand bygningerne var i, begyndte vi at kigge mod Aalborg og Glostrup. Men i Glostrup kom vi for sent. Den var solgt”, siger Mogens Pedersen og understreger, at det ikke er ret tit, at man får mulighed for at rykke ind på så store områder i tre store byer herhjemme og til en så fornuftig pris, som tilfældet er med køb af Metro-varehusene.

Hvad prisen er landet på i Aarhus og Aalborg ønsker virksomheden ikke at oplyse.

I Aarhus er Metro-grund en på 38.000 kvm med 17.000 etagemeter bygninger. I Aalborg er grunden på 26.000 kvm, mens bygningerne indeholder 12.000 etagemeter.

Davidsens Tømmerhandel A/S
Udover de kommende afdelinger i Aarhus og Aalborg har Davidsen filialer i Vojens, to i Haderslev, Rødekro, Sønderborg, Toftlund, Brørup, Vejen, Kolding, Fredericia, Odense og Venslev i Nordsjælland
Davidsen er siden 2008 vokset med fem afdelinger. Virksomheden importerer selv en stor del af sine varer, og importen er øget betragteligt efter køb i 2014 af et centrallager på 32.000 kvm i Føvling i det sydlige Jylland
Omsætningen i sidste regnskabsår var på 1,5 mia. kroner, årsresultatet landende på 24,2 mio. kroner, og virksomheden beskæftiger cirka 670 medarbejdere
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094