23948sdkhjf

Nye anlægsopgaver på vej

Læs i dag om kommende anlægsprojekter i Ringsted, Sorø, Maribo, Branderslev, Middelfart, Bogense og Aabybro
REGION SJÆLLAND

RINGSTED

Omdannelse af torvet

Ringsted Kommune og Ringsted Forsyning har indgået aftale med Rambøll om omdannelse af Torvet. Aftalen har en samlet værdi af 4,2 mio. kroner, skriver Ringsted Kommune i et nyhedsbrev.

Torvet i Ringsted skal både gøres til et attraktivt opholdssted og tilbyde løsninger på de stigende regnmængder, der skal håndteres i fremtiden.

I første omgang skal Rambøll rådgive kommunen og Ringsted Forsyning i arbejdet med at få tegnet projektet for Torvet helt færdigt. Her skal der blandt andet fokuseres på placeringen af den vej, som skal gå over den østlige del af Torvet.

Arbejdet med at skabe et nyt og attraktivt torv vil forløbe over tre faser.

Den 1. september begynder arbejdet i Klosterlunden og på Kirkeplænen, som er første fase. Det forventer Ringsted Kommune at have færdiggjort inden udgangen af 2016.

Næste fase er selve Torvet, hvor anlægsarbejdet forventes at begynde i starten af 2017 og være afsluttet i løbet af 2017.

Tredje og sidste fase er Nørregade, hvor kommunen forventer at begynde arbejdet i 2018. Denne fase forventes også afsluttet i løbet af 2018.

SORØ

Spildevandsrensning

Spildevandsplanen for Sorø Kommune i perioden 2016-2019 er nu vedtaget af Byråd.

Spildevandsplanen indeholder oplysninger om de lovmæssige krav til rensning af spildevand, økonomi og tidsplan for forsyningsselskabets arbejde samt en liste over ejendomme som skal have ændret rensning i perioden.

MARIBO

Separatkloakering

Lolland Kommune har udarbejdet et tillæg til Spildevandsplan 2011-2021, som giver mulighed for at foretage separatkloakering af en del af Maribo by. Tillægget har været i offentlig høring og er herefter blevet godkendt af Lolland Byråd.

Kommunen er også klar med et tillæg til spildevandsplanen, som giver mulighed for at foretage separatkloakering og spildevandskloakering i Fuglse Bøsserup.

Separatkloakering i Fuglse Bøsserup er ikke gennemført i fuld udstrækning, og inden renseanlægget Fuglse Bøsserup kan nedlægges, er det nødvendigt at gennemføre separatkloakeringen og omlægge dele af området til spildevandskloakering.

BRANDERSLEV

Ombygning af slusen i Branderslev Å

Branderslev Sandby Digelag ønsker at ombygge slusen, som leder vandet fra Branderslev Å igennem digelagets dige til Nakskov Fjord. Projektet går ud på at ombygge slusen fra en traditionel højvandssluse med tophængslede sluseklapper i træ til en motoriseret stemmeport i metal.

Lolland Kommune har fremlagt projektet til høring frem til 6. juni.

REGION SYDDANMARK

MIDDELFART

Spildevandsrensning

Middelfart Byråd har godkendt et forslag til spildevandsplan 2006-2020, som herefter vil blive fremlagt til høring.

Spildevandsplanen angiver de overordnede hensigter for den fremtidige håndtering af spildevand og regnvand i Middelfart Kommune, og oplyser om, hvilke planer kommunen har på spildevandsområdet.

Bland de konkrete nye tiltag er klimasikring af Båring-Asperup og Kærby og opsporing og udbedring af større utætheder, fejlkoblinger og ulovlig tilledning af overfladevand til spildevandsledninger.

Der arbejdes også videre med planerne om at etablere et nyt, stort renseanlæg i den østlige del af kommunen, som erstatning for renseanlæggene i Nørre Aaby, Ejby, Brenderup, Gelsted og grusfilteret i Husby.

BOGENSE

Anlæg af autocamperpladser

Teknik- og Miljøudvalget i Nordfyns Kommune har sagt ja til, at der kan etableres seks autocamperpladser på Bogense Havn og Marina.

Der er stigende efterspørgsel på autocamperpladser, og Bogense Havn og Marina ønsker derfor at oprette autocamperpladser i forbindelse med marinaen.

REGION NORDJYLLAND

AABYBRO

Kunstgræsbane

Aabybro Efterskole har købt ”Den Gule Skole” i Aabybro med overtagelse 1. juli 2016 for 8,3 mio. kroner. Hermed er Aabybro Efterskoles behov for mere plads sikret.

Med købet sikrer skolen også bedre faciliteter til fodboldspil, idet Aabybro Efterskole, Jammerbugt Kommune og Aabybro Idrætsforening etablerer kunstgræsbane i fællesskab.

Kunstgræsbanen har et samlet budget på 4,2 mio. kroner.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094