23948sdkhjf

Facade med lang holdbarhed og grøn proces

Danmarks største byggeprojekt med fiberbeton som facadebeklædning er i gang
750 tons fiberbeton fordelt på 38.000 betonelementer. 27.000 kvm facade. Og 124 opgange.

Tallene er store, når landets største sag med fiberbeton som facadebeklædning kommer til at køre i Hvidovre over de kommende to-tre år.

38.000 fiberbetonelementer skal over den periode monteres for Boligselskabet Friheden i Hvidovre.

Elementerne produceres af BB fiberbeton A/S og monteres af Adserballe & Knudsen A/S, der har den samlede entreprise.

Dermed er sagen, for fiberbetons vedkommende, den største af sin slags nogensinde i Danmark – både med hensyn til antal elementer og antal kvadratmeter – i alt ca. 27.000 kvm facade skal beklædes med fiberbeton.

”Fiberbeton er beton udelukkende armeret med glasfibre. Alle elementer produceres i en sprøjtestøbeproces, som gør det muligt at levere tynde elementer (12 mm) med høj styrke.

Grundstenene

Videre giver produktionsprocessen mulighed for smukke overflader og detaljer – ”helstøbte hjørner, tal i elementerne, struktur i overflader”, lyder det fra de udførende.

Fiberbeton er et miljøvenligt byggemateriale – både i kraft af den ekstremt lange holdbarhed og den grønne produktionsproces. Kombinationen af bæredygtighed og mulighederne for at arbejde med facadeudtrykket udgjorde grundstenene i valget af fiberbeton som facadebeklædning”, skriver BB Fiberbeton i en pressemeddelelse.

Let montage

På projektet arbejdes med to forskellige overflader – en let materet overflade og en overflade med profilering.

Fiberbetonen produceres i to sammenhængende montagesystemer, der begge sikrer hurtig og let montage. Og begge med skjult montage.

De største elementer udføres i studframe-systemet, hvilket betyder at elementerne har en indstøbt stålramme til håndtering og montage.

De mindre elementer udføres i det såkaldte FA1000-system, der er et unikt facade- og montagesystem.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125