23948sdkhjf

MT Højgaard bygger rund københavnerskole

Entreprenøren har netop underskrevet hovedentreprisekontakten på Kalvebod Fælled Skole, som har en værdi af 280 mio. kroner
København skal have en ny rund skole med idrætsprofil, og til at stå for opførelsen er MT Højgaard A/S blevet valgt.

”Det var dem, der gav det økonomisk mest fordelagtige bud”, forklarer Eva Holm-Jørgensen, projektleder i Byggeri København.

Hun oplyser, at de prækvalificerede har budt ind med både pris og tidsplan.

”Og her var MT Højgaard bedst på begge parametre”, fortæller hun.

I alt kom der fire bud ind på hovedentreprisen.

C.C. Contractor valgte som den eneste prækvalificerede aktør ikke at komme med et tilbud, og dermed stod konkurrencen mellem MT Højgaard, Aarsleff, NCC og Max Bögl. Og her løb MT Højgaard altså med kontrakten, som netop er blevet underskrevet, og som har en værdi af 280 mio. kroner.

Synligt råhus af beton

Entreprenøren går nu i gang med opførelsen af skolen, som bliver i fem etager placeret i arenakvarteret i Ørestad Syd.

Nybyggeriet udgør samlet cirka 11.500 kvm bruttoetagemeter uden kælder. Skolen får en rund udformning og bygges om en centralt placeret idrætshal uden tilskuerpladser.

Eva Holm-Jørgensen har tidligere forklaret, at man fra alle etager vil kunne kigge ned i hallen.

Der er tale om en moderne tresporet aulaskole med plads til mellem 750 og 840 elever fra 0-10. klassetrin. Ud over idrætshal skal skolebygningen indeholde alt fra omklædning til diverse undervisnings- og faglokaler, toiletter, kantine med produktionskøkken, administration, depoter og teknikrum.

Bygningen opføres med synligt råhus af beton og aluminiumsfacade på en hjørnegrund med et grønt strøg ”Byfælleden” mod nord og fælleden mod vest.

Erfaring med at bygge rundt

Når det gælder udearealerne, så er de på cirka 9.500 kvm og udlægges som henholdsvis en otte mands fodboldbane med kunstgræs samt et legeareal med belægninger og beplantning. Derudover kommer cykelparkering og affaldsskure.

”Vi er ret stolte og glade for, at vi får lov til at bygge så flot et projekt for Københavns Kommune tegnet af Lundgaard & Tranberg Arkitekter”, siger Steen Johannsen, divisionsdirektør i MT Højgaard.

”I bestræbelserne på at vinde opgaven har vi gjort brug af vores VDC (Virtual Design and Construction red.) til at optimere vores tidsplan, og det har gjort, at vi faktisk kan aflevere tre måneder før den udbudte tidsplan”, fortsætter han.

Nu skal der måles op, og skurbyen skal op og stå, fortæller han og fremhæver, at det ikke er første gang, at MT Højgaard bygger rundt.

”Det at bygge rundt har vi prøvet før. Det kan vi godt. Vi har kompetencerne til det og respekten for det”, siger Steen Johannsen og henviser til, at MT Højgaard blandt andet har opført Novo Nordisks runde hovedkvarter i Bagsværd, som stod klar i 2013.

Kalvebod Fælled Skole skal entreprenøren være færdig med i slutningen af april 2018.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.14