23948sdkhjf

Rambøll køber Sahl Arkitekter

Rådgivervirksomheden fortsætter opkøbet af arkitektvirksomheder. Opkøbet skal imødekomme stigende efterspørgsel efter arkitektur og integreret design til nybyggeri og eksisterende byggeri.
Landets største rådgiver Rambøll Gruppen har igen været på opkøb blandt landets arkitektvirksomheder og køber aarhusianske Sahl Arkitekter.

Opkøbet følger i kølvandet på Rambølls overtagelser af Witraz Architects i 2013 og tegnestuen GBL i 2014. Med overtagelsen af Sahl Arkitekter får Rambøll 40 nye ansatte, så Rambøll nu har mere end 150 medarbejdere, der leverer rådgivningen inden for arkitektur og landskab i Danmark.

”Vores kunder efterspørger i stigende grad ydelser inden for arkitektur og integreret design til såvel nybyggeri som eksisterende byggeri. Med opkøbet af Sahl Arkitekter vil Rambøll kunne levere en endnu stærkere palet af helhedsorienterede ydelser til byggeriet, hvilket styrker vores position som førende rådgiver i Danmark”, siger Ib Enevoldsen, der er adm. direktør for Rambøll Danmark, i en pressemeddelelse.

Sahl Arkitekter styrker Rambølls position inden for arkitektur og integreret design, hvor arkitekter og ingeniører i tæt samarbejde leverer en samlet ydelse, der favner både de arkitektfaglige og ingeniørmæssige discipliner.

Indlemmelsen af Sahl Arkitekter betyder, at Rambøll bredt vil kunne levere arkitekturydelser til byggeriet i Danmark inden for alment boligbyggeri, uddannelsessektoren og til industrien. Desuden får Rambøll også flere referencer inden for byudvikling fra flere af Sahl Arkitekters jyske projekter samt bæredygtigt byggeri.
Virksomhederne
Rambøll beskæftiger 13.000 ansatte over hele verdenen og passerede i 2015 de 10 mia. kroner i omsætning mod 8,3 mia. kroner i 2014. Til gengæld faldt resultatet før skat fra 265,1 til 222,6 mio. kroner.
Sahl Arkitekter A/S opgiver ikke omsætning, men bruttofortjenesten steg fra 25,1 til 26,3 mio. kroner i det seneste regnskabsår 2014/2015. Bundlinjen steg tilsvarende fra 2,7 til 3,3 mio. kroner før skat.


Langt samarbejde

Sahl Arkitekter har eksisteret siden 1935 og har tidligere arbejdet sammen med Rambøll på byggerierne Z-huset i Aarhus og Arlas nye innovationscenter i Skejby ved Aarhus.

”Det gode samarbejde hænger i høj grad sammen med, at vores værdier matcher hinanden. For vores medarbejdere betyder Rambølls tilstedeværelse, at de nu får mulighed for at samarbejde med Rambølls medarbejdere både i Danmark og globalt. Det vækstscenarie ser vi et kæmpe potentiale i. Samtidig ligger det os rigtig meget på sinde fortsat at udbygge vores netværk i Århus-området, som historisk set er vores hjemmebane”, udtaler Morten Thomassen, der er partner i Sahl Arkitekter.

Mens Witraz Architects styrkede Rambøll på arkitekturydelser i det østlige Danmark, tilførte GBL kompetencer inden for bæredygtig byudvikling og landskab. Opkøbet af Sahl Arkitekter styrker Rambøll i den vestlige del af landet.

Sahl Arkitekter rykker den 1. september 2016 til Rambølls kontor i Århus.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.126