23948sdkhjf

Nye byggeopgaver på vej

Læs i dag om kommende byggeprojekter i Korsør, Holbæk, Kalundborg, Middelfart, Brørup, Horsens, Odder, Skagen og Rostrup
REGION SJÆLLAND

KORSØR

Vandsportscenter Halskov Færgerhavn

Slagelse Byråd skal på sit næste møde - som er den 30. maj - tage stilling til, om der fortsat skal arbejdes med planer om et vandsportscenter på Halskov Færgehavn, og om der skal frigives penge til projektarbejdet.

Vandsportscentret skal være et sted for Idræt, leg, bevægelse, hygge, undervisning og formidling.

Stedet skal være så stort, smukt og rummende, at det er værd at rejse for at komme til, og dets styrke skal være et meget stort udbud af aktiviteter samlet på et sted. Der skal være adgang for klubber, individuelle og cafegæster.

Den internationalt anerkendte arkitekt Julien De Smedt har, på baggrund af blandt andet workshops med vandsportsklubberne i Korsør og Slagelse samt Danmarks Idrætsforbund og alle vandsport-idrætsforbundene, Musholm Feriecenter, fonde med flere tegnet skitser til, hvordan et kommende vandsportscenter kan se ud.

Såfremt Slagelse Byråd siger god for at arbejde videre på planerne og frigiver penge hertil, forventes et prospekt at være til september.

Færgehavnens vandsportscenter er primært tænkt som et udendørs saltvandssted, og derfor vil det supplere projekt AquaPark i Slagelse og sammen med dette kunne være med til at løfte hele Slagelse Kommune som en sports-kommune, hedder det i sagsfremstillingen til byrådsmødet.

Der har vist sig stor interesse for projektet blandt vandsportsklubberne i Korsør og vandsport-idrætsforbundene i Danmark generelt. Der er mange af dem, der kan se potentiale i projektet. Musholm Feriecenter kan se muligheder for synergi i stedet.

Lokale- og Anlægsfonden har tilkendegivet interesse i projektet, da det vil være det første af sin art i Danmark.

HOLBÆK

Opførelse af dagligvarebutik

Holbæk Kommune igangsætter nu kommune- og lokalplanlægning for dagligvarebutik i Holbæk Vest ved Gl. Ringstedvej.

Forslag til kommuneplantillæg nr. 28 kommer til at udlægge området til centerområde med dertilhørende detailhandelsramme for lokalcenter. Lokalplanforslaget kommer til at sikre bestemmelser om områdets indretning, herunder blandt andet placering, omfang og udformning af byggeri og parkeringspladser samt vejadgang og afskærmende beplantning.

Idéer og forslag til det videre planarbejde skal være modtaget af Holbæk Kommune senest mandag den 20. juni.

KALUNDBORG

Nye boliger på Lundevej

Boligselskabet Alliken ønsker at opføre en ny etageboligbebyggelse på Lundevej 38 i Kalundborg.

Domea.dk har på vegne af Alliken haft dialog med Det Tekniske Område i Kalundborg Kommune, og der er udarbejdet en dispositionsplan for ny etageboligbebyggelse i tre etager, med i alt 17 boliger samt fællesfaciliteter.

Teknik- og Miljøudvalget i Kalundborg Kommune sagde forleden god for at lade dispositionsplanen danne grundlag for udarbejdelse af et lokalplanforslag.

REGION SYDDANMARK

MIDDELFART

Opførelse af kontorer, butikker og boliger

Middelfart Byråd har vedtaget Lokalplan 164 for boliger og butikker ved Gimbels Gyde endeligt. Lokalplanen giver mulighed for kontorer, butikker og boliger, hvor stueplan primært tænkes anvendt til butikker og kontorer. Byggeriet kan opføres i to etager samt udnyttet tagetage/indrykket etage. Byggeriet kan opføres i 12 meters højde.

BRØRUP

Renovering af institutionen Lille Veum

Vejen Byråd har sagt god for, at renoveringen af den sociale institution Lille Veum i Brørup sættes i gang. Byrådet har også godkendt, at der indhentes fire tilbud på totalrådgiveropgaven.

Det er planen, at der skal opføres otte nye boliger ved Lille Veum i Brørup til erstatning for otte nedslidte og utidssvarende boliger på bostedet, som rives ned. Beboerne skal genhuses i midlertidige pavilloner, indtil de nye boliger er klar til indflytning.

REGION MIDTJYLLAND

HORSENS

Opførelse af 165 boliger

Den gamle Lastas-grund på Emil Møllers Gade 59-69 ved banegården i Horsens vil blive omdannet til et frodigt og inspirerende nyt boligområde, fortæller Skala Arkitekter på deres hjemmeside.

På grunden opføres syv bygningskroppe som stangbebyggelse i varierende udstrækning. Mod Emil Møllers Gade opføres to fire-etagers bygninger indpasset mellem eksisterende bebyggelse. Disse to bygninger bliver markører mod gaden, samtidig med at de møder Emil Møllers Gade i gadens bygningshøjde, der varierer fra 3-5 etager. De øvrige bygninger stiger i højde jo længere ind på grunden man kommer, til maksimalt seks etager.

Midt på grunden skæres en ’grøn kile’ ind med visuel kontakt til Bygholm Park. Her etableres legeplads, opholdssteder og regnvandsbassin med afløb til det å-løb, der løber parellelt med grundens skellinie. Regnvandsbassinet vil skifte udseende efter årstid og mængden af vand og derved blive et rekreativt element på grunden.

Skala Arkitekter har udviklet boligprojektet med i alt 165 boliger i samarbejde med ejeren af grunden, Jens Larsen fra Hedensted-virksomheden Lastas.

Håbet er, at man kan tage det første spadestik ved årsskiftet.

ODDER

35 tæt-lave boliger

Odder byråd har godkendt et forslag til lokalplan for et område til boligformål ved Grønjords Ager, som herefter er blevet fremlagt til høring. Lokalplanen skal give mulighed for etablering af op til 35 tæt-lave boliger på cirka 95 – 110 kvm.

Høringsperioden slutter den 7. juli.

REGION NORDJYLLAND

SKAGEN

Indretning af fugleformidlingscenter i Skagen Fyr

Frederikshavn Byråd har vedtaget en lokalplan, der giver mulighed for, at Skagen Fyr med tilhørende bygninger og uden-omsarealer kan omdannes til et offentligt tilgængeligt fugleformidlingscenter med fokus på forskning og formidling om fugle og fugletræk samt fyrets historie.

Realdania By og Byg har købt Skagen Fyr og ønsker at udleje ejendommen til Naturstyrelsen, som i samarbejde med Frederikshavns Kommune, Dansk Ornitologisk Forening og Skagen Turistforening vil etablere et moderne formidlingscenter i europæisk klasse. Selve fyr­anlægget skal bevares som en del af den bebyggede kulturarv i form af en gennemgribende restaurering af bygningerne og en omlægning af de eksisterende ankomst- og parkeringsforhold.

ROSTRUP

Udbygning af mejeri

Udvalget for Teknik og Miljø i Mariagerfjord Kommune har godkendt, at forslag til Lokalplan 99/2016 - Erhvervsområde ved Rostrup Byvej i Rostrup fremlægges til offentlig høring uden behandling i Økonomiudvalget og Byrådet.

Lokalplanen vil give mulighed for udvidelse af Rostrup Mejeri og for at bevare Mejeriets ældste bebyggelse, som ligger ud til Rostrup Byvej.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125