23948sdkhjf

Velux kobler energirenovering og komfort

For gør man ikke det, misser man som virksomhed en vigtig driver for de private boligejere, mener vice president i Velux
Skal man løse hele renoveringsknuden, så er det vigtig at tænke komfort og energirenovering sammen.

For komfort er en vigtig driver, når de private bygningsejere energiforbedrer boligen, og misser man som virksomhed den kobling, så bliver det sværere at få fat i boligejerne.

Det var en af konklusionerne, da vice president Ingrid Reumert fra Velux i går gav sit besyv med på konferencen "Bygningers rolle i energisystemet" .

Velux har netop gennemført en stor forbrugeranalyse sammen med et tysk universitet, hvor 14.000 europæere i forskellige lande er blevet spurgt, hvad der driver dem i forhold til renovering af boligen. Her svarer 50 procent af de adspurgte, at de har renoveret boligen inden for de sidste fem år.

75 procent af dem har renoveret, fordi de ville reducere deres energiomkostninger, mens 73 procent svarede, at de renoverede, for at forbedre deres komfort i boligen.

”Komfort er altså en væsentlig driver for boligejerne. Derfor er vores pointe, at energieffektivitet skal kobles med den generelle boligkvalitet. Der skal nye måder, at tænke renovering på i spil, for at vi får sat gang i den her renoveringsrevolution, som vi mangler”, sagde Ingrid Reumert.

International tendens

Velux Gruppen har i alt 75 år på bagen og er med 15 fabrikker fordelt rundt omkring i Europa i høj grad en europæisk virksomhed, der orienterer sig ud over Danmarks grænser. Og der ser Ingrid Reumert som en klar tendens.

”Som virksomhed ser vi på, hvad der foregår i markedet. Der kan man se, at på tværs af Europa og USA, er energieffektivitet en stor og stærk trend. Det gælder både for entreprenører, arkitekter og rådgivere”, siger hun.

En af barriererne for, at trenden kan vokse sig større, er, at det kan være svært for boligejerne at forstå fordelene og mulighederne for energirenovering, forklarer Ingrid Reumert.

”Det er en udfordring, hvordan vi får helt almindelige boligejere som Hr. og Fru Jensen til at komme i gang med at omdanne deres boliger til at være mere bæredygtige. Vi ved fra en lang række analyser, at det er svært tilgængeligt og svært at forstå, og derfor skal være mere simpelt. Derfor har vi lavet et samarbejde på tværs af fire danske virksomheder - Grundfos, Danfoss, Velux og Rockwool, hvor vi sammen går i markedet. Der er ikke nye produktteknologier bag, vi forsøger at gøre det nemmere, at få folk til at forstå fordelene ved at energirenovere”, siger hun.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11