23948sdkhjf

Flest store udbud i Hovedstaden

Hovedstadsregionen tegner sig for hele 54 procent af de store udbud det kommende år
Der er lidt færre store projekter de kommende 12 måneder sammenlignet med den foregående 12 måneders-periode. Det viser nye tal fra Byggepipeline.dk, som giver overblik over store byggeprojekter til over 50 mio. kroner.

”Byggepipelinen for det kommende år er blevet lidt mindre sammenlignet med den seneste pipeline fra februar 2016. Den nye pipeline indeholder i alt 419 projekter med byggestart de kommende 12 måneder. Det svarer til projekter til en samlet værdi på knap 66 mia. kr. Dermed er vi tilbage på nogenlunde samme niveau, som vi så på pipelinelisten tilbage i august 2015” fortæller adm. direktør fra Byggefakta Jens Slott Johansen.

To tredjedele er privat

Der er dog sket en del forskydninger inden for bygherretyper det seneste halve år. Det er især de private bygherrer, der har skruet op for investeringerne, mens regionernes andel af de store projekter er faldet, når vi sammenligner med 2015.

Ifølge de nye tal på byggepipeline.dk sidder de private bygherrer nu på 66 procent af de store udbud de kommende 12 måneder. Til sammenligning var det tal kun 54 procent i august 2015. De almene boligselskaber ligger på andenpladsen med 20 procent og holder dermed et nogenlunde stabilt niveau procentvis, når man sammenligner med de seneste pipelinelister.

Derimod er regionerne gået tilbage. Hvor de i august 2015 sad på 15 procent af de store udbud, er de nu helt nede på 5 procent, når vi kigger 12 måneder frem.

Region Midtjylland nummer 2

De store udbud samler sig i stigende grad i Region Hovedstaden, og regionen tegner sig for hele 54 procent. af de store udbud de kommende 12 måneder mod kun 47 procent i februar.

Derimod ses en tilbagegang for de store byggeprojekter i Region Midtjylland, der de næste 12 måneder kun sidder på 18 procent af de store udbud mod 24 procent procent i februar. Regionen er dog fortsat den andenstørste, når man kigger på værdien af de store udbud. Herefter følger Region Syddanmark, Region Sjælland og til sidst Region Nordjylland, der er den mindste region.

Kapacitetsudfordringer

”Det er godt nyt for branchen generelt, at vi kan se, at de private bygherrer øger deres investeringer”, siger direktør i Bygherreforeningen Henrik L. Bang.

”Det er dog vigtigt at være opmærksom på risikoen for lokale kapacitetsudfordringer i de store byer.

”Hospitalsbyggerierne kommer lidt i perioder, så det interessante er bevægelsen på det private marked, hvor de private bygherrer udnytter den ekstra kapacitet, som følger af den faldende offentlige aktivitet”, fremhæver Henrik L. Bang.

Den nye pipelineliste med oversigt over kommende byggeprojekter til over 50 mio. kroner de næste 12 måneder kan hentes frit via byggepipeline.dk

Byggepipeline skaber overblik
Byggepipeline.dk er en online-oversigt over nuværende og kommende store byggeprojekter med budget over 50 mio. kr. i Danmark (anlægsprojekter undtaget). Websitet, der opdateres fire gange årligt, drives af Bygherreforeningen og Byggefakta i samarbejde med Bygningsstyrelsen og Realdania. De nyeste tal for byggepipeline.dk dækker projekter, der er planlagt med byggestart fra april 2016 til og med marts 2017.
Ambitionen med byggepipeline.dk er større gennemsigtighed i markedet, mere konkurrence og at tiltrække nye spillere fra udlandet. Oversigten kan både bruges af bygherrerne til at planlægge deres udbud, og af entreprenørerne til at planlægge deres tilbud.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.158