23948sdkhjf

Benée Huse vil vokse 50 procent på omsætningen

Den østjyske typehusproducent sporer forsigtig fremgang i et marked, hvor kunderne atter er villige til at betale mere for de individuelle løsninger.
Markedet for nybyggede huse har stabiliseret sig og er inde i en positiv udvikling fra et historisk lavt udgangspunkt. Samtidig er kunderne blevet mere villige til at betale ekstra for kvalitet. Sådan lyder vurdering af det typehusmarked, som Benée Huse er en del af, fra indehaver og direktør Klaus Benée.

"Hos nogle af de store firmaer har det at bygge huse ændret sig fra at være et håndværk til at være en industriproduktion. Det tror vi ikke på. Vi har fokus på huse, som kræver lidt mere design og arkitektur. Det drejer sig primært om funkis og Skagenhuse, men vi bygger også unikahus", siger han til Licitationen - Byggeriets Dagblad.

Langsomme byggetilladelser fylder ordrebog
Benée Huse A/S har offentliggjort årsrapporten for 2015, som viser et resultat efter skat på 350.000 kr. Det er en markant forbedring sammenlignet med 2014, og forventningerne til det indeværende regnskabsår er endnu højere.

"Vi er super godt tilfredse med den måde, året er kommet i gang på. Ordrebeholdning ser rigtigt fornuftig ud, og det er også en af forklaringerne på, at 2015-resultatet ikke er bedre. Vi har simpelthen ventet på en del byggetilladelser, som har gjort, at en del projekter er blevet udskudt2, fortæller Klaus Benée, som anslår det samlede hussalg i 2015 til at ligge på et sted mellem 40 og 50 enheder.

Ønsker mere vækst
Modsat mange kollegaer i branchen begrænser Benée Huse sig ikke til et specifikt geografisk område. Ifølge direktøren bygger man, alle steder ”som er landfaste”, men det er dog især omkring storbyerne Aalborg, Odense, Aarhus og København, at Benée Huse for alvor sporer aktivitet.

For aktiviteten er der altså. Og den er nu stigende, selv om udgangspunktet også må siges at være lavt.

"Det er stadig et marked, som er svært, og det vil det også være mange år frem i tiden. Vi er inde i en positiv gænge, men det går langsomt, og der kommer også nye spillere til. Vi arbejder selv i et segment, hvor vi ligger i den bedste tredjedel rent kvalitetsmæssigt, og vi mærker også, at vi presses nedefra", siger Klaus Benée, som ikke desto mindre har vækst som en del af den fremtidige strategi i virksomheden, der blev grundlagt i 2006.

"Vi vil gerne en halv gang op i produktionen inden for de næste par år. Væksten kommer især fra funkis- og Skagenhuse, så du kan sige, at vores fokus i høj grad er på enfamiliehuse".
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.111