23948sdkhjf

Nye byggeopgaver på vej

Læs i dag om kommende byggeprojekter i Herlev, Hillerød, Maribo, Kalundborg, Nr. Asmindrup, Roskilde, Nakskov, Viborg, Odder, Mou, Aalborg og Aalestrup
REGION HOVEDSTADEN

HERLEV

Opførelse af boliger, daginstitution med mere

Herlev Kommune er på vej med en lokalplan for et blandet byområde ved Hørkær 17-19 og Kantatevej 1. Lokalplanforslaget og et tilhørende forslag til kommuneplantillæg har været til høring og indstilles nu til endelig vedtagelse i Herlev Kommunalbestyrelse.

Det bliver blandt andet muligt at opføre omkring 250 boliger, 1200 kvm detailhandel og en daginstitution på mellem 1200 og 1500 kvm.

Teknik- og Miljøudvalget vedtog lokalplan og kommuneplantillæg forleden.

HILLERØD

Opførelse af 56 almene familieboliger

Domea Hillerød vil opføre 56 almene familieboliger på Kirsebærbakken i Hillerød til en beregnet samlet anskaffelsessum på 120.714.000 kroner.

Hillerød Byråd godkendte på sit seneste møde skema A og gav tilsagn til et kommunalt grundkapitallån på 12.071.000 kroner.

De 56 boliger fordeles ifølge planerne på to-, tre- og fireværelses boliger. Der bliver 10 boliger med to rum, 34 med tre rum og 12 med fire rum. Det samlede bruttoareal udgør 5.072 kvm.

REGION SJÆLLAND

MARIBO

Parcelhuse

Lolland Kommune har fremlagt Forslag til Lokalplan 360-88 og Kommuneplantillæg 52 - Boligområdet Dråben, Solsikkevej i Maribo til offentlig høring frem til 13. juli.

Lokalplanområdet er den centrale del af parcelhusområdet Dråben. Arealet har ligget tomt i flere år og har været i privat eje siden 2005. Ejeren havde planer om at bygge punkthuse i to etager, men det blev aldrig til virkelighed, og arealet er blevet tilbageskødet til Lolland Kommune.

Lolland Kommune har i årenes løb modtaget flere forespørgsler på muligheden for at få udstykket parcelhusgrunde på arealet, og der er derfor nu udarbejdet ny lokalplan, der gør det muligt at efterkomme ønskerne om parcelhuse på arealet.

KALUNDBORG

Nye boliger på Lundevej

Boligselskabet Alliken ønsker at opføre en ny etageboligbebyggelse på Lundevej 38 i Kalundborg.

Domea.dk har på vegne af Alliken haft dialog med Det Tekniske Område i Kalundborg Kommune, og der er udarbejdet en dispositionsplan for ny etageboligbebyggelse i tre etager, med i alt 17 boliger samt fællesfaciliteter.

Teknik- og Miljøudvalget i Kalundborg Kommune har sagt ja til at lade dispositionsplanen danne grundlag for udarbejdelse af et lokalplanforslag.

NR. ASMINDRUP

Tækning af tag

Miljø- og Klimaudvalget i Odsherred Kommune har sagt ja til at give en ansøgt støtte til tækning af tag på Asmindrupvej 23, Nr. Asmindrup.

For at opnå støtten, er det dog en forudsætning, at bygningen er erklæret bevaringsværdig, hvilket kræver et kommuneplantillæg. Tilsagnet om støtte forudsætter dermed, at tillæg nr. 12 til kommuneplanen vedtages.

Bygningen er Save-registreret og har fået en høj bevaringsværdig.

ROSKILDE

Butikker til pladskrævende varegrupper

Plan- og Teknikudvalget i Roskilde Kommune, som har beslutningskompetencen i sagen, har godkendt et forslag til Lokalplan 636 for erhvervsområdet ved Gl. Marbjergvej og Vestre Hedevej til fremlæggelse i høring.

Lokalplan 636 vil muliggøre etablering af butikker til pladskrævende varegrupper i området ved Gl. Marbjergvej, Københavnsvej og Vestre Hedevej.

Der kan forventes udgifter til en ombygning af krydset Gl. Marbjergvej/Københavnsvej på tre mio. kroner, som ikke indgår i anlægsbudgettet. Sag om anlægsbevilling fremlægges først, når der viser sig konkrete projekter for opførelse af butikker i området.

NAKSKOV

Opførelse af dagligvarebutik

Lolland Kommune har fremlagt Forslag til Lokalplan 360-89 Dagligvarebutik ved Tømmergade i Nakskov i offentlig høring frem til 13. juli. Lokalplanen skal det det muligt at opføre en ny og tidssvarende dagligvarebutik ved Tømmergade, og desuden skal den sikre, at bebyggelsens udformning og materialevalg tilpasses omgivelserne.

Bygherre ønsker at nedrive den eksisterende dagligvarebutik, for derefter at etablere en ny butik på op til 2.000 kvm med tilhørende parkeringspladser.

REGION MIDTJYLLAND

VIBORG

Planlægning for nye Rema1000

Teknisk Udvalg i Viborg Kommune har sagt ja til at igangsætte planlægning for en ny Rema1000 i Bjerringbro.

Posthuset i Bjerringbro, Rossensvej 1, er blevet overflødigt i Post Danmarks drift. Bygningen står nu tom og ejendommen ønskes afhændet. Rema Ejendomme ønsker at nedrive den eksisterende bygning og i stedet bygge en ny butiksbygning i halvanden etage med en dagligvarebutik på 1030 kvm med tilhørende friarealer og parkering.

Postcentralens areal er ikke tilstrækkelig til at dække det samlede arealbehov til den nye butik. Derfor forudsætter projektet, at den del af Rossensgade, som ligger mellem postcentralen og Byhaven, nedlægges som offentlig vej og sælges til projektet.

ODDER

35 tæt-lave boliger

Odder byråd har godkendt et forslag til lokalplan for et område til boligformål ved Grønjords Ager, som herefter er blevet fremlagt til høring.

Lokalplanen skal give mulighed for etablering af op til 35 tæt-lave boliger på cirka 95 – 110 kvm.

Høringsperioden slutter den 7. juli.

REGION NORDJYLLAND

MOU

Etablering af et halmfyringsanlæg

Aalborg Byråd har godkendt Kommuneplantillæg 8.007 og Lokalplan 8-5-102 endeligt. Hermed er der givet mulighed for at opføre et halmfyringsanlæg i den sydlige del af Mou. Anlægget skal via en transmissionsledning levere varme til Mou Kraftvarmeværk. Mou Kraftvarmeværk er blandt 50 kraftvarmeværker, som er blevet delvist fritstillet til at benytte biomasse til varmeproduktion.

AALBORG

Boligbebyggelse i fire etager

Aalborg byråd har godkendt Forslag til Kommuneplantillæg 3.023 og Lokalplan 3-2-106, som herefter er fremlagt til høring frem til 29. juni.

Formålet med kommuneplantillægget er at fastlægge rammerne for en ændret anvendelse af arealet ved det gamle Tuborg-depot ved Postmestervej og Forchhammersvej i Hobrovejkvarteret. Inden for kommuneplantillæggets område kan opføres en boligbebyggelse i fire etager, dog punktvis op til seks etager ud mod jernbanen og maksimalt to etager ud mod Forchhammersvej.

Herudover kan der etableres opholdsarealer på tagene i form af tagterrasser.

AALESTRUP

Udbygning af børnehave

Vesthimmerland Byråd har besluttet at fusionere de to børnehaver Paddehatten og Højtoften, begge i Aalestrup by. Fusionen sker fysisk ved udvidelse af Højtoften.

Der er i den forbindelse udarbejdet et forslag til lokalplan, som forleden blev godkendt af byrådet, og som muliggør både en bygningsmæssig udvidelse af Højtoften og en udvidelse af legepladsen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.188