23948sdkhjf

Nye anlægsopgaver på vej

Læs i dag om kommende anlægsprojekter i København, Farum, Rødovre, Hillerød og Viby
REGION HOVEDSTADEN

KØBENHAVN

Beplantning

Københavns Kommune har udarbejdet en plan for realisering af kommunens målsætning om at plante 100.000 træer fra 2015 til 2025.

Denne plan indstilles godkendt af Teknik- og Miljøudvalget på mandag, når udvalget holder møde, og anbefalet overfor Borgerrepræsentationen.

Med strategien ’Bynatur i København’ er der truffet politisk beslutning om mere og bedre bynatur i København. Plantning af træer er et af de mange greb, der skal medvirke til at realisere ambitionen.

Forvaltningen vil udarbejde treårige prioriteringsplaner med konkrete forslag til træplantninger.

FARUM

Trafiksanering og forskønnelse

Furesø Byråd har vedtaget en helhedsplan for Farum Hovedgade, hvorefter den detaljerede planlægning af de kommende forbedringer kan begynde.

Farum Hovedgade har længe trængt til trafikrenovering og forskønnelse. Cykelstier, fortove og kørebane er nedslidte og hele byrummet trænger til en opstramning. Ifølge planerne får hovedgaden en ny, ensartet belægning og kantsten mellem cykelsti og kørebane. Alle trafikanter får bedre forhold, og særligt de bløde trafikanter bliver prioriteret. Hastigheden kommer ned på hele strækningen. Der bliver etableret cykelparkering, cykelstationer og mødesteder med bænke, der indbyder til at slå sig ned, og byrumsinventaret får et enkelt og ensartet design.

Arbejdet skal deles op, så gaden kan lægges om i nogle hensigtsmæssige etaper.

RØDOVRE

Ombygning af Fortvej

Rødovre Kommunalbestyrelse har godkendt et detailprojekt for ombygning af Fortvej.

Kommunen har på investeringsoversigten for 2016 afsat 6.400.000 kroner til ombygning af Fortvej, og dette beløb er nu blevet frigivet.

Vejprofilet indrettes med enkeltrettede cykelstier, fortove i begge vejsider og en kørebane på 5,5 meter. Der etableres parkeringspladser alle de steder, det er muligt i forhold til sideveje, overkørsler samt kørsel med servicebus og renovationsvogne. Der etableres et fodgængerfelt og torontoanlæg til de bløde trafikanter, hvilket giver mulighed for at have en skolepatrulje ved Tinderhøj skole.

I detailprojektet er desuden de eksisterende heller og træer på Fortvej og på tilstødende sideveje fjernet. Der plantes nye træer på hjørnerne ved sidevejene og i midterhellen ved skolen.

Projektet har endnu ikke været fremsendt til politiet, og der er derfor endnu ikke givet samtykke til projektet herfra.

Viser resultatet af licitationen sidst i maj, at projektet ikke kan udføres indenfor den økonomiske ramme, anbefaler Teknisk Forvaltning, at det er strækningen Tårnvej - Juelsmindevej/Kærbyvej som udføres.

Anlægsarbejdet forventes gennemført i perioden juni - november 2016.

HILLERØD

Modernisering af stationsforpladsen på Hillerød Station

Hillerød Byråd har anlægsbevilget 250.000 kroner til udarbejdelse af skitseforslag til stationsforpladsen og busterminalen på Hillerød Station.

Hillerød Kommune vil i samarbejde med andre nordsjællandske kommuner arbejde for en sporombygning på Hillerød Station, som giver fuld gennemkørsel af lokalbanetog til Favrholm Station og en fodgængerbro til Campus-området, og i den forbindelse planlægge for en ny, tidssvarende terminalløsning på stationen med gode skifteforhold mellem tog og bus, bil eller cykel.

Skitseforslaget skal udarbejdes i samarbejde med DSB, der ejer busterminal-arealerne og arealerne omkring stationsbygningen, Movia, lokalbanen, Banedanmark og Region Hovedstaden.

Selve skitseforslaget og økonomioverslaget udarbejdes af en rådgiver med erfaring for trafikplanlægning.

REGION SJÆLLAND

VIBY

Byggemodning

Roskilde Byråd har vedtaget en helhedsplan for Skousbo. Helhedsplanen danner afsæt for den videre udvikling af Skousbo, herunder udarbejdelse af lokalplan, byggemodning inklusiv en tidlig grøn landskabsmodning samt markedsføring og grundsalg.

Lokalplanlægning for etape 1 gennemføres i 2016, og forventes afsluttet ved årets udgang. Byggemodning og grundsalg følger i naturlig forlængelse heraf, hedder det i sagsfremstillingen i byrådsreferatet.

Roskilde Kommune har i 2015 afsat to mio. kroner til udvikling af området, og yderligere to mio. kroner i 2016 og fire mio. kroner i 2019 til byggemodning.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.14