23948sdkhjf

C.F. Møller skal give Ikast-Brandes hjerte puls

Ikast-Brande Kommune tager nu et stort skridt mod en kraftig udvidelse af byens internationale skole og realiseringen af et visionsprojekt for midtbyen. C.F. Møller skal stå for designet af kommunens nye ”Hjerte”
Første etape af Ikast-Brande Kommunes visionsplan ”Vision Vestergade” er nu på vej til at blive realiseret.

C.F. Møller skal tegne et stort projekt ved den internationale skole, som længe har ønsket en udvidelse med både hal-, multifunktions- og undervisningsfaciliteter.

Ud over at gøre undervisningsfaciliteterne på skolen endnu bedre, skal projektet danne et nyt mødested centreret omkring et område i hastig udvikling i Ikast, oplyser C.F. Møller på sin hjemmeside.

”Det bliver en kæmpe gevinst for området og et fyrtårn, der vil blive lagt mærke til rundt omkring”, siger kommunes borgmester, Carsten Kissmeyer (V), som understreger, at man længe har arbejdet på at realisere projektet, og at det ser lyst ud nu, hvor størstedelen af finansieringen er fundet.

Ændringer undervejs

Planen for projektet har ændret sig siden den oprindelige ”Vision Vestergade”, som Ikast-Brande Kommune udarbejdede

Nu bliver projektet realiseret med en markant fællesbygning kaldet ”Hjertet”, som vil have et aktivitetsbånd med rig mulighed for fællesskab, motion og leg rundt om sig.

Der bliver tale om en bygning på knap 4.000 kvm, hvor der ud over skole- og fritidsaktiviteter vil være plads til socialøkonomiske arbejdspladser, blandt andet i caféen.

Finansieringen har været længe undervejs, men et samarbejde mellem International School Ikast-Brande og kommunens visionsprojekt betyder nu, at projektet bliver til noget, og går alt efter planen, kan spaden stikkes i jorden sidst på året.

”Vi var selv i gang med et projekt for vores elever og deres forældre, som vi sagtens kunne se blive bedre af at gå sammen med Vision Vestergade”, forklarer bestyrelsesformand for skolen, Niels Laurits Thygesen.

Han bakkes op af skolens ledelse.

”Vores 200 elever kan nu se frem til endnu bedre undervisningsfaciliteter. Særligt glæder jeg mig over, at det bliver muligt for skolen at råde over sig egen hal til idræts- og anden bevægelsesaktivitet”, siger head of International School Ikast- Brande, Ricardo Passo.

Støtte fra flere sider

En række lokale og landsdækkende samarbejdspartnere har meldt sig på banen for at få projektet realiseret.

Det gælder blandt andre den lokale virksomhed Bestseller, der bliver storinvestor, ligesom modekoncernen var på den oprindelige bygning til den internationale skole. Samtidig har Realdania meldt sin interesse med tilsagn om at deltage med et tocifret millionbeløb, og også Lokale- og Anlægsfonden forventes at støtte projektet.

Det forventes, at KPC, som også byggede skolen, skal stå for den nye udvidelse.

C.F. Møller stod også bag de nuværende lokaler til International School Ikast-Brande og har lavet ideoplægget til Hjertet i samarbejde med Cubo, som står bag projektet for Vision Vestergade.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.187