23948sdkhjf

Videreudvikling af ledningsregister falder i god jord

Indsamling af data fra ledningsejerne i digitaliseret form kan spare mange ressourcer, mener man i brancheorganisationen Danske Maskinstationer & Entreprenører
Brancheforeningen DM&E, der organiserer små- og mellemstore entreprenør- og kloakmestervirksomheder, glæder sig over regeringens strategi for udvikling af ledningsejer- registeret, som efter deres vurdering vil spare branchen for mange penge.

I regeringens netop offentliggjorte digitaliseringsstrategi er der afsat flere konkrete initiativer til forbedring og effektivisering af ledningsejerregisteret, også kaldet LER. Blandt andet vil man etablere en helt ny distributionsplatform, som skal samle data fra lednings- ejerne og sende dem samlet til entreprenøren.

”DM&E sidder med i LER´s brugergrupper og har som brancheforening netop sammen med andre interessenter bidraget til en rapport, der er udarbejdet af Rambøll, hvor man har undersøgt effekterne af forskellige udviklingssenarier for LER. Af rapporten fremgår det helt klart, at der er store økonomiske gevinster ved at få en højere grad af digitalisering af ledningsoplysningerne”, fortæller konsulent i DM&E Søren Christensen.

Stor byrde ved mindre opgaver

”De mindre entreprenør- og kloakmestervirksomheder har mange små opgaver og derfor mange forespørgsler i LER. Derfor er administration af kort og sammenstilling af ledningsoplysninger en stor byrde for mange af disse virksomheder”, forklarer Søren Christensen og fortsætter:

”Mange mindre opgaver gennemgår ikke en større planlægningsfase før udførelse. Disse mindre opgaver planlægges og udføres ofte fra dag til dag. Ved disse gravarbejder er det lang tid at vente i op til fem dage på ledningsoplysninger, som lovkravene er i dag. Derfor vil det være ønskeligt med lidt hurtigere leveringstid, velvidende at mange af de store ledningsejere i dag sender oplysningerne hurtigt. Ud over at spare tid og ressourcer vil bedre og hurtigere ledningsoplysninger kunne nedsætte antallet af graveskader”.

Digitalisering en gevinst

”Vi har selv foreslået en platform, hvorpå ledningsoplysninger blev leveret samlet, og ikke som i dag fra den enkelte ledningsejer. Derfor er vi naturligvis meget tilfredse med den nye strategi for udveksling af data om nedgravet infrastruktur. Allerhelst så vi, at oplysningerne blev fuldt digitale og eventuelt kunne præsenteres både hurtigere og bedre på interaktive kort ude på pladsen, men nu må vi se, hvor det kommende arbejde med udmøntning af strategien bærer hen. Vi glæder os til arbejdet, hvor der lagt op til stor inddragelse af alle parter”, slutter Søren Christensen.

Sigh
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.156