23948sdkhjf

Antallet af tv-operatører stiger til 150

Tv-inspektion er blevet efterspurgt, og det betyder flere operatører
Der er kun 150 tv-inspektører i Danmark – til gengæld er det blevet en livsstil for de fleste af dem, og de fejrer både 25- og 30-års jubilæum.

Antallet af tv-operatører fra Danske TV-inspektionsfirmaers Kontrolordning under Dansk Byggeri(DTVK), som er de eneste fuldtidsprofessionelle tv-operatører i Danmark, er siden 2005 steget fra 130 til i dag 150. DTVK fejrer derved 30-års jubilæum i 2016 med rekordantal tv-operatører.

”Tv-operatørjobbet jo en blanding af overblik, sans for detaljer og så koncentreret arbejde foran skærmen, der virkelig stiller krav til koncentrationsevnen og it-kundskaber. Samtidig er det et meget selvstændigt arbejde, og det skal man kunne lide”, siger den tidligere konstabel Torben Sørensen, der i år fejrer 30-års jubilæum hos Kajs TV-inspektion i Regstrup i Vestsjælland.

Skærpet kontrol

Tv-operatørernes fornemste opgave er at kortlægge stikledninger, rørskader, rørstørrelser m.m. ud fra tv- billeder og så få billederne omsat til en præcis og ensartet tilstandsvurdering. DTVK-operatørerne udfører tv-inspektionen efter ensartede standarder beskrevet i en fotomanual, så kommunalt ejede spildevandsselskaber, boligselskaber, kommuner m.fl. får leveret præcise og ensartede rapporter.

”Inden man overhovedet kan tage uddannelsen og få sit personlige certifikat, skal man have arbejdet i tre måneder med en certificeret DTVK-operatør. Og ud over den løbende efteruddannelse, så kører de nyuddannede tv-operatører på det vi kalder skærpet kontrol det første år. På den måde kan vi løbende rette nye operatører ind, hvis det er nødvendigt”, forklarer teknisk konsulent hos DTVK Allan Møller.

Håndtere stort pres

DTVK udfører årligt kontrol på godt otte pct. af det arbejde, medlemsvirksomhederne udfører. Det betyder, at tv-operatørernes arbejde konstant kontrolleres, så fejl ikke gentages. Ifølge den oprindeligt uddannede konditor Søren Modin, der ligeledes kan fejre 30-års jubilæum som DTVK-operatør hos Kajs TV-inspektion, så handler det om at, man skal være meget omhyggelig og dedikeret og virkelig have en passion og en stolthed omkring arbejdet.

”Der er mennesker og projekter, nogle gange kæmpe millionprojekter, der er ekstremt afhængige af, at det, du laver, er udført korrekt. Det har derfor store konsekvenser, at jeg træffer de rigtige valg, og det er selvfølgelig med til at lægge et pres, så det skal man kunne håndtere og omsætte til noget positivt”, siger han.

Omstillingsparate operatører

Da Torben Sørensen og Søren Modin startede for 30 år siden, arbejdede man med almindelige videobånd og brugte overlagspapir i forbindelse med tegninger. I dag stilles der hele tiden nye krav til både arbejdsmetoder og udstyr. Man skal kunne bruge en computer og blandt andet udarbejde digitale tegninger

”Også udstyret er jo i dag blevet markant bedre. Da vi startede, kunne vores tv-robotter for eksempel kun se lige ud. I dag kan vores stikledningskameraer dreje hovederne 360 grader, og det er uundværligt, når spildevandsselskaberne skal have lokaliseret fejl på deres stikledninger”, siger Torben Sørensen.

DTVK har eksisteret siden 1986 og fejrer i år 30 års jubilæum. Organisationen har i dag 37 medlemsvirksomheder og 150 certificerede tv-operatører.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094