23948sdkhjf

Dansk jordviden er i høj kurs i Kina

Danske regioners viden inden for jordforurening er interessant for Kina
I Danmark har jordforureningsområdet været reguleret i mere end 30 år.

De fem regioner har i dag stor erfaring med at holde styr på de mange tusind forurenede grunde, der findes i Danmark, så det sikres, at jordforurening ikke ødelægger drikkevand og miljø og påvirker borgernes sundhed.

Den danske model for, hvordan vi herhjemme arbejder med at opspore og registrere jordforurening, er kineserne særligt interesserede i. Så den regionale viden skal også i spil, hvis et eksporteventyr af miljørådgivning til Kina skal lykkes.

Handler om relationer

I Kina er aktivt offentligt samspil en vigtig faktor. Det gælder om at have gode relationer på politisk plan, for at større kommercielle projekter kan lykkes.

”Danske virksomheder er i verdensklasse på jordrensnings- og grundvandsområdet og kan fremvise innovative, gennemtestede metoder og løsninger til at håndtere nogle af de miljøudfordringer, som kineserne står over for. Som myndighed kan vi være med til at åbne døre i Kina for den danske miljøsektor og dermed øge potentialet for nye danske, grønne arbejdspladser”, siger formand for Region Midtjylland Bent Hansen (S).

At der er behov for, at myndigheder og erhvervslivet samarbejder, oplever det danske rådgivende ingeniørfirma Geo med ekspertise inden for jord og vand.

”I Kina er det uhyre vigtigt for os, at en offentlig myndighed som Region Hovedstaden støtter os og bakker op om vores initiativer. Det er jo en blåstempling af vores arbejde på jord- og vandområdet. Et stempel, som vi kan vise og bruge aktivt over for de kinesiske myndigheder og samarbejdspartnere. Vi har fået en lang række interessante forespørgsler, som vi har prioriteret og konkretiseret”, siger projektdirektør John Bastrup fra Geo.

Formanden for Region Hovedstaden, Sophie Hæstorp Andersen (S), fremhæver, at regionernes mangeårige samarbejde med undervisningsinstitutioner og virksomheder kan skabe nye metoder til jordbehandling.

Brug for sunde boliger

”Jordforurening kender ikke grænser – hverken regionale eller nationale – og i takt med, at kinesiske borgere flytter til byerne, har de også brug for at leve i sunde boligområder uden forurening. Her kan regionernes mangeårige samarbejde med universiteter og virksomheder om at udvikle nye metoder til at rense jord nu komme både Kina og danske virksomheder til gavn såvel som at skabe vækst og arbejdspladser herhjemme”, siger Sophie Hæstorp Andersen.

De danske regioner bruger årligt over 400 mio. kroner på at opspore, undersøge og rense forurenede grunde, heraf godt 30 mio. kroner på innovation og udvikling af nye teknikker og metoder.

brahe

Læs mere om Kina: " Danske virksomheder kan høste millioner på giftig kinesisk jord ".
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.126