23948sdkhjf

Caverion vinder entreprise på DNU i Aarhus

Teknikentreprenøren skal forberede installationer til nyt center for kræftbehandling på sygehusbyggeri i Aarhus
Det Nye Universitetshospital i Aarhus, DNU i Skejby, skal huse det kommende Danske Center for Partikelterapi, der skal stå for behandlingen af kræftpatienter med den mest højteknologiske strålebehandling herhjemme.

Byggeriet opføres af Hoffmanns A/S, og entreprenørselskabet har nu givet teknikentreprenøren Caverion A/S en ordre på tre fagentrepriser på installation af el, vvs og sprinkler til en samlet ordresum på 42 mio. kroner

Caverion skal forberede installationerne i det specialbyggede behandlingsafsnit, hvor metertykke mure skal omkranse centrets tre kraftige partikelkanoner.

”Vi er stolte af at deltage i dette byggeri, som sikrer, at kræftpatienter i Danmark får en bedre behandling”, siger Jørgen L. Christensen, der er direktør for projekter i Caverion Danmark, i en pressemeddelelse.

Særlig stråling

De tre partikelkanoner bestråler patienten med protoner frem for fotoner som i traditionel strålebehandling, også kendt som røntgen.

Fordelen ved protonbehandling er, at stråledosis uden for kræftområdet kan begrænses bedre end med almindelig røntgenbestråling. Dermed undgås risiko for alvorlige bivirkninger, og hos børn og unge vil protonbehandling også reducere risikoen for at udvikle en ny, stråleinduceret kræft senere i livet.

Strålebehandling med protoner vil være relevant hos cirka 10 procent af alle, som får strålebehandling, og hensigten er, at det kommende center vil give et markant internationalt løft til kræftbehandlingsmulighederne i Danmark.

Caverion er gået i gang med de tre fagentrepriser på projektet og forventer at afslutte arbejdet i marts 2018.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141