23948sdkhjf

Nyt værktøj skal sende produktiviteten i top

En særlig elektronisk måler skal det lettere for installationsvirksomhederne at banke produktiviteten i vejret
Med et nyt værktøj, Tekniq Produktivitetsmåler, kan installatører let, simpelt og effektivt banke produktiviteten i vejret i deres virksomheder.

Værktøjet er et simpelt Excel-ark, der måler virksomhedernes resultater på områder som salgsproduktivitet, værditilvækst og spildkørsel.

”Tekniq Produktivitetsmåler er for virksomheden, hvad Endomondo eller Garmin er for motionsløberen. Den hjælper dig med at bringe virksomheden i form ved at fokusere på at øge produktiviteten og mindske spild”, fortæller en af personerne bag måleværktøjet, konsulent i Tekniq Bjørn Hove, til Tekniqs hjemmeside

Det nye værktøj er udviklet i samarbejde med de flere end 30 medlemmer af Tekniqs ledernetværk. De har testet produktivitetsmåleren i deres egne virksomheder og givet feedback, konstruktiv kritik og er kommet med forbedringsforslag igennem hele udviklingsforløbet.

For at bruge værktøjet skal der indtastes nogle få tal, som let og hurtigt trækkes fra virksomhedens it-systemer eller findes ved simpel optælling.

Tilfredse installatører

Når virksomheden systematisk begynder at overvåge produktivitetsudviklingen måned for måned, skaber det fokus og giver lyst og motivation til at igangsætte produktivitetsfremmende initiativer.

Direktør Peter S. Kristensen fra Egå El-service har testet produktivitetsmåleren. Han er eksempelvis blevet skarpere til at prioritere, hvilke opgaver han giver tilbud på, og har samtidig øget andelen af vundne tilbud markant.

”Ved at måle succesraten på tilbud fik jeg øjnene op for, hvor mange tilbud jeg lavede, og hvor relativt få jeg vandt. Det viste sig, at mange blot ønskede et kontroltilbud og derfor reelt ikke er potentielle kunder. Nu måler jeg løbende på tilbudsgivningen og er blevet skarp til at frasortere useriøse henvendelser. Det gør jeg eksempelvis ved at få kunder til at betale for at få udarbejdet et tilbud. Jeg laver samlet set færre tilbud nu end tidligere, men har til gengæld øget antallet af vundne tilbud fra cirka 20 procent til cirka 60 procent”, fortæller Peter S. Kristensen til Tekniqs hjemmeside.

Tekniq præsenterer værktøjet på El & Teknik-messen i Odense Congress Center den 10.-12. maj.

brahe
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094