23948sdkhjf

DAGENS LEDER: Samarbejde frem for bøder

Det mener Licitationen - Byggeriets Dagblad
Alle der færdes i Københavns gader – både gående, cyklister og bilister – kan ikke undgå ind imellem at blive voldsomt irriteret over de mange vej- og gravearbejder, som er rundt omkring i hovedstaden.

Nu har Københavns Kommune besluttet fra 1. juli i år at udstede bøder til entreprenører og bygherrer, hvis vejarbejder bliver forsinkede. Juridisk har kommunen sit på det tørre, for den nye vejlov, der trådte i kraft sidste år, giver kommunerne denne mulighed.

Men spørgsmålet er, om en bod på eksempelvis 350.000 kroner for en uges forsinkelse står mål med forseelsen. Det er forhåbentlig de færreste entreprenører, der ligefrem forsinker et anlægsarbejde med vilje. Og som en række entreprenørvirksomheder fremhæver andetsteds i dagens avis, er det tværtimod ofte uforudsete forhold, der er årsag til forsinkelserne, når man graver midt i byen. Derfor kan man også spørge, om politikerne i kommunens teknik- og miljøudvalg overhovedet har sat sig ind i, hvilke risikofaktorer der altid er ved anlægs- og gravearbejder i bymidten.

Entreprenørerne har selvfølgelig et ansvar for at blive færdig til tiden, og statistikken siger jo også, at antallet af genedage er faldet. Men man kan frygte, at de meget høje bøder snarere vil skabe flere konflikter, ligesom de udførende er nødt til at kalkulere med bødestørrelsen i deres risikovurderinger, og hvem ved om det kan føre til dyrere udbud i den sidste ende. Midlet er snarere bedre koordinering og samarbejde mellem kommune og udførende. Det vil både gavne entreprenører, kommune og københavnere.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.096