23948sdkhjf

SLA i turbovækst i Norge

Den dansk-norske tegnestue SLA er med til at nydesigne og genopbygge Oslos centrale regeringsområde efter Breiviks terrorbombning i 2011
Oslos centrale regeringsområde blev delvist ødelagt efter Breiviks terrorbombning i 2011.

Nu skal den dansk-norske arkitektvirksomhed SLA være med til at planlægge genopbygningen af Regjeringskvartalet, som området hedder, i samarbejde med Statsbygg.

Det sker med et team bestående af Nordic Office of Architecture, Multiconsult og Civitas, og opgaven indeholder rådgivning om alle faser af den omfattende genopbygning – fra de indledende konsekvensudredninger til udarbejdelse af godkendt reguleringsplan.

”Vores arbejde har primært været med uderummene – og her særligt at sikre balancen mellem sikkerheden og sikringen af området, og så at det forbliver åbent, demokratisk og giver herlighedsværdi for hele Oslo,” siger partner og grundlægger Stig L. Andersson til Arkbyg.

Internationalt opdrag
Han tilføjer, at tegnestuen begyndte med projektet i 2014 og netop har gennemført et stort internationalt parallelopdrag, hvor SLA rådgav regeringen gennem hele processen.

”Nu har vi så samlet alle ideerne og input og skal inkorporere alle disse ønsker og ideer i et samlet design og en køreplan for genopbygningen. Vi forventer at blive færdige med vores forslag og få endelig godkendelse af projektet ultimo 2016”, lyder det fra tegnestuen.

Ambitiøst havneprojekt
Men de danske arkitekter er også aktive andre steder i den norske hovedstad.

Oslo Havn er tegnestuens længst løbende projekt. Det stammer fra en stor international konkurrence, som de vandt i 2005 om masterplanen og designet af syv nye centrale byrum i transformeringen af Oslo Havn. Projektet bygger på ideen om at etablere en række urbane såkaldte almindinger, der er åbne for alle og kan håndtere alle krav til bæredygtighed, trafik, byliv, bynatur og klimatilpasning. SLA har realiseret tre af de syv byrum, og er i fuld gang med de øvrige.

Efter mere end to år i Norge har den dansk-norske tegnestue, som Licitationen kort fortalte forleden, endelig fået eget tag over hovedet i den norske hovedstad. Efter at have boet til leje siden sin grundlæggelse i januar 2014, har SLA Oslo nu fået egne, faste lokaler i Torggata i det centrale Oslo.

”Med vores nye kontorer har vi fået et perfekt udgangspunkt for at fortsætte den gode udvikling, som SLA Oslo har oplevet siden sin start i 2014. Vi har vækstet stærkt, både mandskabsmæssigt og med hensyn til hvilke opgaver vi tager ind”, siger partner og administrerende direktør i SLA, Mette Skjold.

I forbindelse med indflytningen i de nye kontorer udnævnes SLA Oslos tegnestuechef, Louise Fiil Hansen, til associeret partner.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.251