23948sdkhjf

Nyt lys under Københavns Langebro

Lysdesigner Jesper Kongshaug har i samarbejde med Københavns Kommune, Philips og Lysiplex givet nyt liv til berømt hovedstads-bro
I samarbejde med lysdesigneren Jesper Kongshaug har Københavns Kommune – nærmere bestemt Teknik- og Miljøforvaltningen som bygherre – skabt et nyt belysningskoncept, et såkaldt interaktivt RGB-lys, for området under Langebro.

Lysdesignet, der har Philips og Lysiplex som leverandører, tager udgangspunkt i byens puls: Når bilerne kører over broen, sitrer lyset under broen. De to hovedscenarier, som er et hverdagsscenarie og et weekendscenarie, har begge fokus på statikken i broens konstruktion.

En ny friskhed

Et køligt hvidt lys understreger de 12 elefantfodspillers rå betonafslutninger, mens de jævnt belyste mure oplyses i varme nuancer, der fremhæver de karakteristiske røde sten.

Såvel piller som mure bliver derved lysgivere i kraft af det reflekterede lys, der udgår fra dem. Hverdagsscenariet giver en friskhed til de belyste flader og viser derved rummet i dets helhed.

Weekendscenariet er holdt i mere varme toner på murene, mens det kølige lys på pillerne giver en opløftet fornemmelse af rummet.

Lyset kan tematiseres i farver og forløb, der kan programmeres og aktiveres til særlige begivenheder eller årstider som for eksempel jul eller FN’s 70-års jubilæum.

Lysdesignet ved Langebro var en af de nominerede til Den Danske Lyspris 2015.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.126