23948sdkhjf

Træd sikkert ud i den tomme luft

En 430 meter lang glasbro mellem to kinesiske bjergtoppe giver en oplevelse ud over det sædvanlige
En ny gennemsigtig skywalk over en kinesisk kløft i Hunan-provinsen er færdigbygget og spænder 430 meter mellem to bjergtoppe

Det har været en af de mere krævende rådgiveropgaver, blandt andre for den israelske arkitekt Heim Dotan, der nu har har ydet sit til at glæde turisterne i Zhangjiajie nationalparken i Kina.

Men med bund og sider af glas er det at krydse broen ikke for sarte sjæle.

På verdensarvlisten

Nationalparken ligger i Wulingyuan Scenic and Historic Interest Area i Hunan-provinsen. Området er med på Unescos verdensarvsliste på grund af det specielle klippelandskab, hvor over 3.000 søjleagtige sandstensformationer rejser sig over 200 meter op i luften, skriver ing.dk.

Over de senere år er der anlagt flere glasbroer – såkaldte skywalks – i nationalparker flere forskellige steder i verden. Både i USA’s Grand Canyon, Jasper i Canada og i Kina – hvor de har verdens foreløbig længste af slagsen. Selv om det er en nationalpark, er der allerede en anden spektakulær konstruktion i den kinesiske natur, en 330 meter høj udendørs elevator, der fragter turister op ad en bjergside, skriver ing.dk

I 2012 foreslog den israelske arkitekt Haim Dotan at bygge en gangbro mellem to bjergtoppe i nationalparken.Broen skulle blive 430 meter lang, seks meter bred og spændt op af skråstag. Og hvis udsigten ikke er nok, bliver det muligt fra midten af broen at få bundet en elastik om benene og springe ud.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

1.034