23948sdkhjf

Løkke: I bygger broer mellem mennesker

Byggebranchen har vist, at der er plads på arbejdsmarkedet til mennesker, der taler begrænset dansk, sagde statsministeren på Dansk Byggeris Årsdag
”I bygger ikke kun broer af asfalt, stål og beton. I bygger broer mellem mennesker”.

Ordene er statsminister Lars Løkke Rasmussens (V) og blev torsdag leveret, da han åbnede Dansk Byggeris Årsdag, hvor temaet var ”Danmark - Spot on”.

Et af de helt store temaer på årsdagen var udfordringen med at integrere de tusindvis af flygtninge, der de seneste år er kommet til Danmark.

Ifølge nye tal fra Finansministeriet kan den store flygtningetilstrømning øge befolkningstilvæksten i årene frem mod 2020 med omkring 100.000 personer i forhold til, hvad der ellers var forventet.

”De offentlige finanser er også presset af den europæiske migrations- og flygtningekrise, som vi står midt i og forsøger at få under kontrol. Vi har strammet op. Vi har indført en ny integrationsydelse, vi har strammet betingelserne for familiesammenføring for flygtninge med midlertidig beskyttelse, vi har skærpet reglerne for at få permanent ophold og vi har indført midlertidig grænsekontrol”, sagde Lars Løkke Rasmussen.

Uden for meget papirgang

Selv om Danmark er ramt mindre hårdt end mange andre lande, så er der tale om næsten en fordobling sammenlignet med befolkningsprognosen for et år siden. Og det er derfor helt afgørende, at flere flygtninge kommer i arbejde. Og derfor er der brug for byggebranchen, slog statsministeren fast.

”Målet om at få flere flygtninge i arbejde kom vi et lille skridt nærmere med trepartsaftalen før påske. Her aftalte vi en ny integrationsgrunduddannelse. Den betyder, at virksomheder uden for meget papirgang og bureaukrati kan ansætte flygtninge til en løn, der afspejler de kompetencer, de har. Samtidig skal flygtningene uddanne sig, så de med tiden kan få et almindeligt arbejde”, sagde han og kvitterede samtidig for Dansk Byggeris arbejde på arbejdsgiversiden.

God volumen

Statsministeren fremhævede desuden byggebranchen, som han mener, har vist, at der er plads til udlændinge – med et begrænset dansk – på arbejdsmarkedet.

”Det er vigtigt, at vi får en god volumen i den nye ordning - at virksomheder tager den i brug. Jeg har en stille forventning om, at I vil benytte de muligheder, der ligger i aftalen. For det er også på jeres byggepladser, at integrationen foregår. I bygger ikke kun broer af asfalt, stål og beton. I bygger broer mellem mennesker. Bliv ved med det. Det har hele Danmark brug for”, lød det fra Lars Løkke Rasmussen.


Dansk Beton bliver brancheforening
Dansk Beton har etableret sig som en brancheforening på lige fod med Danske Anlægsentreprenører og Danske Byggematerialer.
Det blev formelt godkendt af Dansk Byggeris Repræsentantskab i går.

Siden 2007 har Dansk Beton været en sektion i Dansk Byggeri, men det har været et ønske i de produktgrupper, der udgør den danske betonbranche, at styrke branchen som enhed og mulighederne for at skabe større gennemslagskraft.

Samtidig bliver de nuværende fem produktgrupper under Dansk Beton omdannet til sektioner i Dansk Byggeri. Det drejer sig om:
- Dansk Beton Afløbsforeningen
- Dansk Beton Belægningsgruppen
- Betonelement-Foreningen
- Dansk Beton Blokforeningen
- Fabriksbetonforeningen
Hermed vil Dansk Byggeri fremover omfatte tre brancheforeninger, nemlig Danske Anlægsentreprenører, Danske Byggematerialer og Dansk Beton. Samtidig øges antallet af sektioner fra 26 til 30 sektioner.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125