23948sdkhjf

Frank Jensen slog et slag for København

Den evige rivalisering mellem København og Stockholm blev i går diskuteret på byggeriets årsdag
Stockholm og København er både konkurrenter og kolleger i kampen om at blive Skandinaviens hovedstad.

Sådan lød det fra Københavns overborgmester Frank Jensen (S), der i går på Dansk Byggeris Årsdag sammen med Olle Zetterberg, adm. direktør i Stockholms Business Region, hældte lidt brænde på bålet om, hvilken skandinaviske by der er den bedste at drive virksomhed i.

”Københavns største udfordring i forhold til at blive metropol i Europa har været, at vi længe var overbeviste om, at vi var os selv nok. Det er vi ikke. Selv om kommunen vokser, så er vi i international målestok bare en lille hovedstad. Så vi har en udfordring i at overbevise hinanden om, at vi ikke er os selv nok - og der er vi kommet et stykke vej”, sagde overbordmesteren og fortsatte:

”Vi ser for eksempel på virksomhedernes rammevilkår - vi har set på gebyrer og afgifter og vi har bragt byggesagsbehandlingsgebyret ned - for det skaber job og arbejdspladser”.

Flest store i Stockholm

Den evige rivalisering mellem København og Stockholm blev ikke mindre, da Stockholm Business Region i samarbejde med Øresund Institute i februar 2016 udgav rapporten “Global companies with offices in the Nordic region”.

Rapporten er baseret på Forbes Globals liste over verden 2.000 største globale virksomheder og viser, hvor i Norden de multinationale selskaber har lagt deres regionale hovedkontorer. Konklusionen er at hele to tredjedele af selskaberne vælger at slå sig ned i enten Stockholm eller København - af dem vælger 50 procent Stockholm, mens Øresundsregionen kun har tiltrukket 24 procent - 16 procent af dem har valgt København.

Et led i at skabe en attraktiv metropol er infrastrukturen, var de to debattører enige om. ”I Stockholm er vi som i København flittige til at investere i ny infrastruktur. Men vi var tidligere ude end København”, sagde Olle Zetterberg.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11