23948sdkhjf

DAGENS LEDER: Kønsfordeling er stadig et hot emne

Det mener Licitationen - Byggeriets Dagblad
Mens der er langt mellem kvinder på landets byggepladser, er kvinderne i langt højere grad repræsenteret på de bonede gulve i bestyrelseslokalerne i landets store entreprenørvirksomheder. Faktisk ligger andelen af kvinder i bestyrelserne i landets største entreprenørselskaber over gennemsnittet i landets største 1.200 selskaber.

Sat på spidsen kan man undre sig over, at der fortsat i år 2016 er fokus på kønsfordelingen på arbejdsmarkedet. Det er ganske få funktioner, hvor de anatomiske forskelle afgør, om en mand eller en kvinde bedst magter jobbet.

Det handler jo om uddannelse, erfaring, viden og andre faktorer, som mænd og kvinder kan tilegne sig på lige fod. I hvert fald i teorien.

Når der fortsat er fokus på kønsfordelingen på arbejdsmarkedet, skyldes det blandt andet, at der fortsat er langt flere mænd end kvinder i lederstillinger, herunder bestyrelsesposter.

Om det i sig selv er et mål, at der skal flere kvinder i ledelserne i de danske selskaber er vel mest af alt et spørgsmål om holdninger. Og da en virksomhed naturligvis også kan have holdninger til eksempelvis kønsfordeling, er det i orden at opstille nogle mål for kønsfordelingen i bestyrelsen eller den daglige ledelse. Men det er vist mest fordi, det har en god signalværdi.

For det handler stadig om den bedst kvalificerede person på posten – uanset køn.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094