23948sdkhjf

Forbindelsen over Roskilde Fjord er kommet et skridt nærmere

Over 300 deltog, da der var første spadestik til første etape af motortrafikvej og en ny bro over Roskilde Fjord
Selskabet Fjordforbindelsen Frederikssund satte i mandags officielt arbejdet med en motortrafikvej og en ny bro over Roskilde Fjord i gang med et første spadestik.

Spadestikket til første etape blev taget i fællesskab af transport- og bygningsminister Hans Christian Schmidt (V), Frederikssunds borgmester, John Schmidt Andersen (V), og formand for Fjordforbindelsen Frederikssund Leif Tullberg.

Over 300 mennesker deltog i arrangementet ved Marbækvej og havde en flot udsigt over Roskilde Fjord og det sted, hvor den kommende motortrafikvej og bro skal anlægges.

”Om nogle år vil omkring 13.000 biler bruge broen hver dag. Den enkelte bilist vil spare tid, og det er tid, der i stedet kan bruges på familie og fritid. Der vil komme en mere effektiv adgang til det øvrige vejnet, som også vil gavne væksten og erhvervslivet, både i København, kommunerne langs Frederikssund-fingeren og helt ud til Hornsherred”, sagde Hans Christian Schmidt.

Tættere på Hornsherred

Frederikssunds borgmester var ikke overraskende også glad for at kunne sætte gang i anlægsarbejdet og understregede vigtigheden af en bedre forbindelse mellem Frederikssund og Hornsherred.

”Jeg glæder mig over, at vi i dag tager første spadestik til en meget vigtig fjordforbindelse. Den kommende bro bliver en ny god forbindelse mellem Frederikssund og Hornsherred syd for den eksisterende bro, og vi bliver dermed endnu bedre forbundet i kommunen, samtidig med at den trafikale forbindelse til hovedstadsområdet styrkes. Det kommer til at gavne rigtig mange borgere og erhvervslivet”, sagde John Schmidt Andersen.

10 km motortrafikvej

Fjordforbindelsen bliver en knap 10 km lang firesporet motortrafikvej syd for Frederikssund, og knap 1,4 km vil ligge på en højbro mellem Marbæk og Tørslev Hage.

Vejdirektoratet forventer at åbne den nye fjordforbindelse for trafik i slutningen af 2019.

Målet med motortrafikvejen og broen er at forbedre fremkommeligheden og trafiksikkerhed i området samt forbedre forholdene for den regionale trafik specielt ind mod hovedstadsområdet.

Fem konsortier er prækvalificeret til at byde på opførelsen af broen, der allerede er døbt Kronprinsesse Marys Bro.

brahe
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.156