23948sdkhjf

10 entreprenører vil skabe plads for Odense Letbane

Udelukkende danske entreprenører er prækvalificeret til at anlægge området, hvor Odenses kommende letbane kan bygges
Projektselskabet bag Odenses kommende letbane, Odense Letbane P/S, har fundet de 10 entreprenører, som kan komme i betragtning til at udføre de kommende byrumsentrepriser på letbanearbejdet.

Letbanen skal stå klar om fem år, men inden der kan anlægges eksempelvis skinner, kørestrøm og signalanlæg, skal der skabes et otte meter bredt område, hvor letbanen kan blive bygget på. Derfor skal der flyttes vejbaner, cykelstier og fortove langs ruten.

Der er tale om i alt syv udbud, som de 10 danske entreprenørvirksomheder kan byde ind på. Odense Letbane P/S har således opdelt letbanestrækningen i syv geografiske områder, hvor tre af de syv entrepriser er betegnet som store, mens fire er mindre.

”Vi har gjort os umage med at lave denne opdeling for at sikre en optimal konkurrencesituation, så vi forhåbentlig kan opnå nogle gode priser på de enkelte udbud. Derfor er det vigtigt at give virksomheder af forskellig størrelse – altså både større og mindre entreprenører – en mulighed for at være med”, siger Odense Letbanes adm. direktør, Mogens Hagelskær.

De store entrepriser er ifølge Mogens Hagelskær gjort store på grund af deres volumen og en større kompleksitet i opgaverne.

Men ellers minder arbejderne meget om hinanden, og det er derfor udbuddet er delt op.

”Der skal flyttes vejbaner, fortove og cykelstier og skabes et område, hvor letbanen smelter sammen med byrummet. Derfor har vi kigget på, om arbejdet er forskelligt, og det er det ikke, så vi har ønsket at skabe størst mulig konkurrence om opgaverne ved at dele udbuddet op”, siger Mogens Hagelskær.

Går i gang til oktober

Seks entreprenørvirksomheder er prækvalificeret til at byde på alle syv entrepriser, herunder de tre store.

Det er Arkil A/S, Barslund A/S, Kamco A/S - Odense, M. J. Eriksson A/S, Munck Forsyningsledninger A/S og Per Aarsleff A/S.

Derudover er de fire entreprenører Hansson & Knudsen A/S, Entreprenørfirmaet Ollerup A/S, TC Anlæg A/S samt konsortiet Odense Letbane EGEMP, der består af Marius Pedersen A/S og Egelund A/S Entreprenør, prækvalificeret til de fire mindre entrepriser.

Dermed vil der på de fire mindre entrepriser komme op til 10 bud på hver entreprise.

Den første af de syv byrumsentrepriser, som omfatter den sydlige del af Ørbækvej og Campusvej, kommer i udbud i næste måned, og arbejdet begynder til oktober. Derefter følger de øvrige seks udbud frem mod 2018.

Entrepriserne
10 entreprenørvirksomheder er prækvalificeret til de i alt syv byrumsentrepriser.

Entreprenørvirksomhederne Arkil A/S, Barslund A/S, Kamco A/S - Odense, M. J. Eriksson A/S, Munck Forsyningsledninger A/S og Per Aarsleff A/S er prækvalificeret til at byde på alle syv entrepriser, herunder de tre store, som er strækningerne:
Idrætsparken - Vesterbro
Vestre Stationsvej - Østre Stationsvej
Nyborgvej - Ørbækvej Nord

Derudover er Hansson & Knudsen A/S, Entreprenørfirmaet Ollerup A/S, TC Anlæg A/S samt konsortiet Odense Letbane EGEMP, der består af Marius Pedersen A/S og Egelund A/S Entreprenør prækvalificeret til at byde på de fire mindre entrepriser på strækningerne:
Rismarksvej
Albanigade - Benediktsgade
Ørbækvej Syd – Campusvej
Park & Ride - Hjallesegade
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141