23948sdkhjf

29-årig tømrer død efter fald gennem tagplade

En arbejdsulykke i Nørre Snede har kostet en 29-årig mand livet. Manden arbejdede som vikar for tømrer- snedkervirksomheden Egebjerg Byg & Bo Aps
En 29-årig mand fra Horsens mistede tirsdag formiddag livet i en arbejdsulykke i den midtjyske by Nørre Snede tæt ved Brande.

Den uddannede tømrer var i gang med arbejde på et tag på en lagerhal på Grættrupvej 2 i Nørre Snede, da han træder igennem en lysningsplade og styrter seks-otte meter ned på et betongulv.

Uheldet sker kl. 8.36 tirsdag morgen, fortæller Bent Smedegaard, sekretariatsleder ved lokalpolitiet i Herning. Efter ulykken bliver den 29-årige fløjet med helikopter til Aarhus, hvor han senere på dagen bliver erklæret død på hospitalet.

”Kl. 11 får vi en melding om, at han er afgået ved døden”, fortæller Bent Smedegaard.

”De var ved at skifte tagplader, da det skete. Han træder fra en almindelig tagplade nedenfor ovenlysvinduet og ud på lysningspladen, som ikke er bærende, og falder ned”, supplerer Rikke Aagaard, tilsynschef i Tilsynscenter Nord under Arbejdstilsynet.

Netop Arbejdstilsynet har været til stede på lagerhalsadressen og har givet et strakspåbud til arbejdsgiveren, Egebjerg Byg & Bo Aps.

”Vi har givet strakspåbud om at sikre, at arbejde tæt ved ovenlyspladser på tag udføres sikkerhedsmæssigt fuld forsvarligt”, oplyser hun og fortsætter:

”Når man har givet en reaktion på en dødsulykke, så skal vi ud og kontrollere, om de har efterkommet påbuddet. Det vil vi gøre i nær fremtid”.

En af flere ulykker

Det er ikke første gang, at Arbejdstilsynet registrerer, at der er sket en arbejdsulykke med nedstyrtning gennem tag.

”Vi ser en del gennemstyrtninger på tag – især ovenlysvinduer, men også på almindelige tagplader”, fortæller hun og opfordrer til, at man som virksomhed sørger for at sikre sig.

Og her er der flere muligheder. Arbejdet kan for eksempel ske fra kurv, eller der kan monteres et stillads under taget, forklarer Rikke Aagaard.

I sagen fra Nørre Snede er der ikke sket sikring.

”Der er ikke etableret sikring mod at træde ud på ovenlysplader og heller ikke etableret sikring under”, forklarer hun.

Hos politiet afventer man nu en tilbagemelding fra Arbejdstilsynet.

”De kommer med en indstilling til os om, hvad der skal ske”, fortæller Bent Smedegaard.

Egebjerg Byg & Bo Aps har ikke ønsket at kommentere sagen.
Kommenter artiklen (2)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109