23948sdkhjf

Kvinde blev årets brolægger

Jeanette Skovmand blev udlært af sin mand og sammen driver de virksomheden, som netop er kåret som året brolægger
Sidste onsdag blev vinderne af fagkonkurrencen Årets Håndværker fundet i Cirkusbygningen i København ved et stort anlagt awardshow. Blandt de nominerede brolæggere stod et sjældent syn – en kvinde. Jeanette Skovmand, medindehaver af ES Brolægger og Entreprenør på Als, vandt sammen med sin mand, Erik Skovmand, titlen som Årets Brolægger 2016.

”Vi er pave stolte over at have vundet. Der er ikke så mange kvinder, der kan køre en gummiged, men det kan jeg. Jeg skal indrømme, at det er en udfordring på grund af de mange tunge løft, men det er en god udfordring, og kunderne er chokerede over, at jeg kan lave næste lige så meget som en mand”, siger Jeanette Skovmand og tilføjer:

”Jeg vil ikke tage hele æren, for min mand er også med”.

Følte sig som berømtheder

I år kæmpede mere end 2.600 håndværkere om finalepladserne, og i alt 82 finalister mødte op i Cirkusbygningen, hvor i alt 1.044 festklædte fagfolk fejrede kåringerne af de bedst anmeldte håndværkere og dermed også Jeanette Skovmand og henses mand.

”Alene det at blive modtaget på den røde løber, da vi ankom som nominerede, fik os til at føle os som berømtheder. Så kan du måske næsten forestille dig, hvordan min mand så ud, da vi blev råbt op som vindere derinde. Det chokerede mig, at vi vandt, men det, der chokerede mig mest var, at et lille firma som vores kan være med blandt alle de store. Vi er kun min mand og mig, og så hjælper børnene til en gang imellem, når de har mulighed for det”, fortæller Jeanette Skovmand.

Stod i lære hos sin mand

ES Brolægger og Entreprenør holder til på Sydals, men tilbyder ydelser i hele landet. Jeanette Skovmand kom selv ind i virksomheden i 2010, hvor hun stod i lære hos sin mand, der startede forretningen i 2008. Hun forklarer årsagen til deres kåring som årets brolægger med, at de ikke nødvendigvis er de billigste, men til gengæld leverer kvalitet og god service.

”Vi afslutter altid vores arbejde med en samtale med vores kunder, hvor vi hører, om de er tilfredse. Og hvis der er noget at sætte fingre på, så laver vi det om. Det sker heldigvis ikke særlig tit. Jeg er lidt mere perfektionistisk end min mand, til gengæld er han mere tålmodig. Jeg kan godt synes, at han bruger lang tid på at sætte snore op, mens jeg bare gerne vil i gang. Jeg tror ikke, at han kunne have affundet sig med, hvis det var ham, der skulle have stået i lære hos mig, men det går rigtig godt, og vi nyder at være sammen”, siger Jeanette Skovmand.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125