23948sdkhjf

PORTRÆT: Glasindustriens formand holder fast

Jens Otto Damborg har været en del af glasbranchen siden 2008 og været formand for Glasindustrien siden 2010. Vejen ind i branchen har været lidt anderledes, men ikke desto mindre holder han nu fast
Glasindustriens formand, adm. direktør i Rømer Glas A/S i Holstebro Jens Otto Damborg, har rundet et skarpt hjørne.

I midten af marts blev der tændt 50 lys i fødselsdagskagen, og en af de næste begivenheder, der venter forude for formanden og direktøren, er Glasindustriens generalforsamling, som løber af stabelen den 29. april på Hotel Hjerting Bad.

En generalforsamling, det ikke altid har været lige oplagt, at Jens Otto Damborg skulle komme til at lede og stå i spidsen for.

Han har nemlig taget en ikke helt så direkte vej ind i glasbranchen.

Jens Otto Damborg er uddannet klejnsmed og læste senere videre til maskiningeniør på Ingeniørhøjskolen i Aarhus, hvor han blev færdiguddannet i 1990. Efterfølgende startede han på Vald. Birns Jernstøberi i Holstebro, hvor han i de 18 år, han arbejdede der, steg i graderne for til sidst at lande rollen som produktionsdirektør.

I september 2008 valgte han at skifte spor og købte virksomheden Rømer Glas A/S, der blandt andet producerer termoruder, bygningsglas og interiørglas, af den daværende ejer, Ole Rømer. Forinden havde han været formand for Støberiforeningen. En formandspost som altså nu er skiftet ud med titlen som formand for Glasindustrien.

”Det er åbenbart noget, der følger med, når jeg skifter branche”, griner han og betegner Vald. Birn som en dejlig arbejdsplads, men forklarer, at lysten var til at prøve noget nyt.

”Det var på den måde, jeg kom ind i glasbranchen”, fortæller han.

Jens Otto Damborg fremhæver, at der er nogle ligheder mellem de to brancher. De er begge blandt de mindre i Danmark, men det var en tilfældighed, at det lige netop blev Rømer Glas, der blev valgt til.

”De kom til salg her i Holstebro, og så skulle vi ikke flytte. Det, jeg gik efter, var en moderne produktionsvirksomhed, og der lå Rømer Glas lige til højrebenet”, forklarer han.

Han fortæller, at skiftet til glasbranchen ikke har været uden udfordringer, men at det har været en stor fordel, at han som tidligere studerende på en længerevarende uddannelse blev trænet i at tilegne sig viden hurtigt.

”Det har jeg altid været god til, og det var også forudsætningen for, at jeg valgte at gøre det her”, siger Jens Otto Damborg og påpeger, at Ole Rømer desuden blev i virksomheden et halvt år efter opkøbet og lærte ham op.

Spændende branche

At det endte med at blive Rømer Glas, der blev opkøbt, har Jens Otto Damborg ikke fortrudt.

”Jeg elsker udfordringer. Det er det, der trigger mig” fortæller han.

”Jeg synes, at glasbranchen er en meget spændende branche. Den har en stor bredde med mange slags produkter og kundegrupper. Her får man en netværk inden for mange andre brancher også”, fortsætter han og indrømmer, at han til tider savner sin gamle branche.

”Den elskede jeg lige så højt, som jeg elsker glasbranchen. Jeg har aldrig haft et arbejde, hvor jeg ikke var glad for at møde ind om morgenen”, siger han.

Trods savnet er der ingen planer om et nyt skifte eller et skifte tilbage. Glasbranchen holder han fast i, påpeger Jens Otto Damborg.

Jens Otto Damborg
50 år
Uddannet Klejnsmed og maskiningeniør
Tidligere formand for Støberiforeningen
Opkøbte Rømer Glas A/S i 2008
Formand for Glasindustrien siden 2010
Gift og har fire piger
Fritiden går med tenorsaxofon og lidt fiskeri


Rømer Glas A/S
Grundlagt i 1905 i Holstebro af Peter Rømer. Efter hans død i 1928 overtog hans kone Severine firmaet, og i 1942 videreførte sønnen Svend Åge firmaet frem til 1978. Svend Åges søn, Peter, blev medejer i 1965, og i 1979 blev broderen Ole også medejer og i 1996 eneejer. I 2008 solgte Ole Rømer familievirksomheden til Jens Otto Damborg, da der ikke var nogen i familien, som ønskede at overtage virksomheden.
Rømer Glas producerer blandt andet termoruder, bygningsglas og interiørglas
I dag er der godt 20 mand ansat, men ambitionen er at vækste en halv gang og fordoble produktionen, fortæller Jens Otto Damborg. ”Det er 10 års planen”, siger han
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094