23948sdkhjf

Jysk entreprenør vinder totalentreprise på københavnsk plejehjem

Det vejlensiske firma STB’s korstog mod Sjælland får igen et lille nøk med endnu et byggeri
STB Byg A/S fra Vejle har igen sat brobizzen fast i forruden for at styre et byggeri på Sjælland. Denne gang er det Danske Diakonhjem, som har sendt et friplejehjem i Valby i udbud. Entreprisen på 52,5 mio. kr. har STB Byg vundet i samarbejde med GPP Arkitekter og Ingeniørfirmaet Hacafrø.

Projekteringsarbejdet er allerede i fuld gang, mens selve ombygningen af den tidligere industribygning i Trekronergade i Valby går i gang til august. Det nye friplejehjem får 48 plejeboliger, og projektet er planlagt ud fra et ønske om at skabe et funktionelt og driftsvenligt hus med maksimal trivsel for beboere og ansatte. Der bliver bygget med stor respekt for de eksisterende karakteristiske bygninger og med vægt på at tilgodese dagslysforhold, menneskelig rummelighed og oplevelser.

Er bevaringsværdige

Adm. direktør i STB Byg, Jens Winther, fortæller om projektet:

”Her er to bygninger, som i lokalplanen er udtaget som kulturhistorisk bevaringsværdige. De har begge været brugt til produktion i mange år. Den ene er en shedtagshal, som skal anvendes til aktivitetsområde med lounge og wellness, da det nordvendte shedtag sikrer et godt lysindfald, mens den anden – en murstensbygning i to etager – laves om til boliger, storkøkken og administration. Vi overtager bygningerne strippet for alle ikke-bærende bygningsdele og installationer. Tilbage står kun de genanvendelige jernbetonkonstruktioner, ydermure, tagkonstruktioner og tagbelægning, så det bliver et spændende projekt, hvor vi lader ny, funktionel og æstetisk smuk arkitektur danne nye rum bag de historiske mure.”

Det nye Valby Friplejehjem får en helt unik placering. Den knap 4900 kvm store grund er orienteret imod det omkringliggende nærmiljø og byder på grønne, rekreative arealer, som beboerne kan nyde fra værelserne samt et skønt gårdmiljø i midten af bygningen. Den korte afstand til Ny Ellebjerg Station gør det samtidig nemt at benytte offentlig transport til for eksempel Københavns centrum.

Selve plejehjemmet bliver indrettet med den nyeste teknologi og velfærdsteknologiske løsninger, men der er også tænkt på de nære menneskelige relationer. De pårørende er nemlig en vigtig del af beboernes liv, og da pårørende ikke kun er voksne, bliver der indarbejdet et legeområde i det åbne gårdrum.

De første nye beboere på Valby Friplejehjem forventes at kunne flytte ind til efteråret 2017

Stor aktør

Danske Diakonhjem er den største ikke-kommunale aktør på ældreområdet. De driver et stort antal friplejehjem fordelt over hele landet. Et friplejehjem har ikke en driftsoverenskomst med den lokale kommune og kan derfor drives med langt større frihedsgrad for hvert enkelt plejehjem. Danske Diakonhjem er en non-profit organisation, og det er ikke dyrere hverken for beboerne eller samfundet at benytte et friplejehjem fremfor et almindeligt plejehjem.

Sigh

Kort om STB A/S
STB Byg A/S startede oprindelig i 1956 som en traditionel tømrervirksomhed, men har siden udviklet sig til en velkonsolideret og fremsynet entreprenørvirksomhed, der udfører total-, hoved- og fagentrepriser for såvel offentlige som private bygherrer i hele Danmark. Samlet beskæftiger virksomheden omkring 100 medarbejdere, hvoraf ca. 60 er håndværkere. Den daglige ledelse forestås af Jens Winther og Jan Olesen, der ligeligt ejer holdingselskabet bag koncernen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125