23948sdkhjf

HSHansen vinder endnu en facadeopgave i København

Facadeentreprenøren har indgået kontrakt med KPC København om udvikling, projektering, produktion, levering og montering af omkring 9.000 kvm facader til et 100 meter højt hus på Nørrebro i København
Det nye Rigshospital på Østerbro, Royal Arena i Ørestaden og Niels Bohr bygningen i grænselandet mellem Østerbro og Nørrebro.

HSHansen har sat navn på en del facade- og lukningsentrepriser i det storkøbenhavnske, og nu er endnu et projekt tilføjet listen.

Virksomheden har indgået kontrakt på facadearbejdet på det 100 meter høje tårn, som er en del af byggeriet Uptown Nørrebro, der ud over højhuset består af syv punkthuse og skal rumme studielejligheder til 700 studerende foruden en dagligvarebutik, erhvervslejemål og en café på Borgmestervangen på Nørrebro.

Hertil kommer fællesarealer, fælles gårdhave samt fællestagterrasser, som understøtter det sociale studieliv.

”København fylder meget”, siger salgs- og marketingschef hos HSHansen, Jesper Madsen, til Licitationen - Byggeriets Dagblad og oplyser, at ”et pænt stykke over halvdelen af ordrebogen er i det storkøbenhavnske”.

En ordrebog, der samlet er på den gode side af den halve mia. kroner, fortæller han.

Han understreger samtidig, at virksomheden har fokus på hele landet foruden Norge, hvor HSHansen har oprettet salgskontor i januar. Det er sket dels for at mindske sårbarhed og dels for at understøtte virksomhedens vækstambitioner, fortæller han og fortsætter:

”Vi har en fin ordrebog og er inde i en sund gænge. Vi tjener gode penge, har en god pipeline og mærker efterspørgsel på vores knowhow”.

Når det gælder byggeriet på Nørrebro, så er der tale om en stor opgave.

”Men det er ikke den største”, fortæller Jesper Madsen.

Han oplyser, at der er tale om 9.000 kvm facader – til sammenligning er der tale om cirka 25.000 kvm på Det nye Rigshospital.

Til byggeriet anvendes Hansen UnitAl-konceptet, som er 100 procent præfabrikerede og uorganiske facadeelementer.

Byggeplads er trang

Og projektet er ikke uden udfordringer. For det første er der beliggenheden, som gør, at pladsen er trang på byggepladsen.

”Det er en af de ting, der taler for de præfabrikerede elementer, som vil blive hejst op og sat på bygningen”, siger Jesper Madsen.

En anden udfordring er, at der ikke er tale om en bygning, der går lige op og ned. Der er en del fremspring, der skal tages hensyn til, og dertil kommer højden på bygningen, som også stiller krav til udførelsen, påpeger han.

Det er KPC København, der er totalentreprenør på projektet og udgør den aktør, som HSHansen har indgået kontrakt med. Danica Pension er bygherre, Midtconsult er rådgivende ingeniør, Moe er bygherrerådgiver, og Arkitema Architects har tegnet byggeriet.

”Vi er glade for, at HSHansen har været med fra den spæde start. Lige fra før lokalplan til projektering. Det har været en god proces at udvikle tårnet sammen med HSHansen og Arkitema og se det flotte hus det er blevet til i dag. HSHansen gik med i udviklingen af facaderne i en tidlig fase, og det gør dem til en stærk samarbejdspartner”, siger Jesper Henkel, direktør for KPC København i en pressemeddelelse.

Tidlig involvering

”Vi er både glade og stolte over denne kontrakt på Uptown Nørrebro. Vi ser dette som et skoleeksempel på hvordan vi gerne vil arbejde: Tidlig involvering og commitment fra alle parter. Det skaber et godt projekt og en god økonomi. Vi ser et stort potentiale i højhusbyggerier, da de mange fordele ved Hansen UnitAl her kan udnyttes til fulde. Det er svært at forestille sig at bygge 100 meter i højden med den traditionelle tankegang hvor ”alt samles på stedet””, supplerer Jesper Madsen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109