23948sdkhjf

HHM slår egne rekorder

Både hvad angår omsætning og resultat sætter Hillerød-virksomheden HHM’s regnskab for 2015 rekord
Mange store totalentrepriser, et højt aktivitetsniveau og et ændret marked er nogle af de elementer, som i 2015 har givet entreprenørvirksomheden HHM A/S i Hillerød virksomhedens bedste resultat nogensinde.

Omsætningen nåede med 530 mio. kroner for første gang over en halv mia. kroner, og også resultatet på 12,5 mio. kroner er det flotteste hidtil – og i øvrigt en forbedring på knap fem mio. kroner i forhold til året før.

Det er ifølge adm. direktør Svend Pedersen ikke mindst missionen om flere totalentrepriser, der har været med til at skabe resultatet, hvor det tidligere primært har været hovedentrepriser, der udgjorde HHM’s byggeopgaver.

”De sidste par år har vi arbejdet hårdt og fokuseret på at udvide vores spillerum til at omfatte flere totalentrepriser blandt vores opgaver, og det er lykkedes. Samtidig er vi blevet en markant aktør inden for boligbyggeri i hovedstaden, hvor vi de næste par år er at finde i Carlsberg Byen, Bella-kvarteret, Irmabyen og på Frihavns Tårnet i Nordhavnen,” siger Svend Pedersen.

”Vi har haft kompetencerne hele tiden. I perioden 2009-2013 var det meste byggeri imidlertid offentligt, og det blev udbudt som hovedentrepriser. Organisationen er vokset op med totalentreprise inden for visse typer af byggeri, især inden for større boligbyggerier og inden for plejeområdet, hvor vi kan opfylde kundernes behov i en effektiv proces. Derfor er vi glade for atter at kunne drage nytte af alle vores kompetencer”, siger han.

Har passende størrelse

2015 sluttede blandt andet med underskrivelse af flere aftaler om totalentrepriser, der alle skal udføres i 2016 og 2017, heriblandt 118 lejligheder for Carlsberg Byen og 61 boliger i Irmabyen. Samtidig fulgte en hovedentreprise for Rudersdal Kommune med 46 almene plejeboliger i tidligt udbud.

HHM afleverer i 2016 flere spændende byggerier, deriblandt et stort, nyt plejecenter for Rudersdal Kommune, et nyt kontorbyggeri/testcenter på DTU, Sundhedscentret i Hillerød og en ny afdeling på Psykiatrisk Center Ballerup.

Svend Pedersen forventer derfor i år en omsætning på niveau med 2015.

”Vi har ikke lagt en egentlig vækststrategi og føler, at vi med de nuværende cirka 200 ansatte har en passende størrelse, som vi kan overskue. Vi ønsker ikke at mande op på grund af en enkelt opgave. Derfor anvender vi i den slags situationer fagentrepriser for at få tingene til at gå op”, siger han.

HHM A/S har i årevis været kendt også for at opføre enfamiliehuse for private på det meste af Sjælland. Det er fortsat en vigtig forretning for virksomheden og udgør omkring en fjerdedel af omsætningen.

HHM A/S
Mio. kroner
2014 2015
Omsætning 370,2 530,1
Resultat før skat 7,7 15,6
Årets resultat 5,9 12,6
Egenkapital 39,7 48,2
Overskudsgrad 1,9 2,8

Regnskabsåret er afsluttet 31. december 2015
Kommenter artiklen (1)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141