23948sdkhjf

Europas største vinduesproducent overtager Outrup Vinduer & Døre

Direktør og ejer Mogens Ringgaard sælger gradvist vinduesvirksomheden som led i et generationsskifte
Svenske Inwido, der er Europas største producent af vinduer og døre, overtager 25 procent af aktierne i Outrup Vinduer & Døre A/S på Mors.

Det er første led i en fuld overtagelse frem mod 2019, hvor Inwido i januar 2018 køber yderligere 65 procent, og et år efter de resterende 10 procent.

Outrup Vinduer & Døre blev grundlagt i 1968 af Harry Ringgaard, og det er sønnen Mogens Ringgaard, der i dag er direktør og hovedejer af virksomheden, der producerer og sælger vinduer og døre i træ og træ/alu på det danske marked.

”Outrups vinduer og døre har i høj grad fulgt udviklingen inden for design og energioptimering, og købet forstærker vores produktportefølje samtidig med, at Outrups kompetencer med fordel kan udnyttes på tværs af vores virksomheder i Danmark”, forklarer managing director Asger Drewes Jørgensen fra Inwido Denmark A/S i en pressemeddelelse

Ingen forandringer

Outrup har cirka 150 medarbejdere i Outrup på Mors og omsatte i 2015 for cirka 180 mio. kroner. Opkøbet kommer ikke til at medføre forandringer hverken hos Inwido eller Outrup:

”Inwido er en troværdig og handlekraftig koncern. Koncernens strategi med decentral styring og lokal produktion passer os godt, og planen er derfor, at produktionen fortsætter på fuld kraft i Outrup. Jeg føler mig derfor helt tryg ved, at aftalen bliver til gavn for alle parter", siger Mogens Ringgaard i pressemeddelelsen.

Forstærket position

Inwido Denmark har hovedsæde i Aalborg og ejer virksomhederne KPK Døre & Vinduer, Outline Vinduer, PRO TEC Vinduer, Frovin Vinduer og Døre og Art Andersen Cph. Med opkøbet forstærker Inwido dermed sin position i Danmark, og opkøbet forventes at skabe betydelige muligheder for ekspansion og synergier mellem Inwidos produktionsenheder

Overtagelsen af Outrup Vinduer & Døre afventer nu konkurrencemyndighedernes godkendelse.

Læs også: " Svært at være selvstændig i vinduesbranchen ".
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141