23948sdkhjf

Kæmpe OPP-byggeri er gået i gang

Opførelsen af ny statslig kontorbygning er et af de største OPP-projekter i Danmark til dato
Første spadestik er nu taget til opførelsen af en ny 60.000 kvm stor kontorbygning på Kalvebod Brygge i København.

Projektet er et af de største herhjemme til dato, der opføres som et offentligt privat partnerskab (OPP). Det opføres af et konsortium bestående af entreprenørfirmaet A. Enggaard, Nordea Ejendomme og teknikentreprenøren Caverion, og konsortiet skal også stå for driften af bygningen i en 20-årig periode.

Bygningen, der ventes at stå klar i slutningen af 2018, bliver domicil for Energistyrelsen, Banedanmark, Trafikstyrelsen og Vejdirektoratet og opføres for Bygningsstyrelsen.

Domicilet placeres som et visuelt pejlemærke ved indgangen til det centrale København, og som en af de største og mest markante bebyggelser på Kalvebod Brygge Vest. Den bliver samtidig synligt for bilister langs Kalvebod Brygge og for togrejsende til og fra København.

Bygningen opføres med fokus på bæredygtighed og lavt energi- og ressourceforbrug, og den opfylder nyeste bygningsstandarder og forsynes blandt andet med solceller, der reducerer CO2-udledningen, langtidsholdbare og genanvendelige materialer samt lyskilder med lavt energiforbrug.

Tre projekter

OPP-projektet omfatter finansiering, etablering og løbende drift og vedligeholdelse, og det er det tredje OPP-projekt, som Nordea Liv & Pension, A. Enggaard og Caverion står bag. De to andre projekter er Vestre Landsret i Viborg, som er taget i brug, samt en ny hovedpolitistation i Holstebro, der er under opførelse.

”Vi er glade for samarbejdet med staten og de øvrige involverede parter, og vi håber at kunne udbygge med flere tilsvarende projekter i fremtiden”, siger investeringsdirektør Anders Schelde fra Nordea Liv & Pension i en pressemeddelelse.

Ud over Nordea Liv & Pension er Pensionskassen For Børne- Og Ungdomspædagoger (PBU) og Lægernes Pensionskasse investorer på byggeriet.

Arkitektfirmaet Arkitema Architects K/S og rådgivervirksomheden Moe A/S indgår ligeledes i OPP-konsortiet.

brahe

Byggeriet
Gruppen bag byggeriet består af: Nordea Liv & Pension, Pædagogernes Pensionskasse, Lægernes Pensionskasse (investorer), A. Enggaard (opførelse), Nordea Ejendomme (forvaltningsselskab) og Caverion (drift og vedligehold)
Arkitekt: Arkitema
Rådgivende ingeniør: Moe
Lejer: Bygningsstyrelsen
Areal: 60.000 kvm (inkl. kælder)
Forventet ibrugtagning: Slutningen af 2018
Anlægssum: Cirka en mia. kroner

Kilde: Nordea Ejendomme
Læs mere om: OPP
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.127