23948sdkhjf

Demensplejehjem skal op at stå i Aalborg

Syv entreprenører er prækvalificeret og skal konkurrere på laveste pris om nyt demensplejehjem i Aalborg Øst. Totalentreprisen er anslået til 70 mio. kroner
Halvdelen af de entreprenører, der har vist interesse for totalentreprisen om et nyt demensplejehjem i Aalborg Øst, har fået deres ønske om prækvalifikation opfyldt.

De syv udvalgte får tilsendt udbudsmaterialet i primo april.

Licitation finder sted i maj, godkendelse af licitation og Skema B følger i juni, hvor byggestart også forventes at løbe af stablen, oplyser Niels Henrik Petersen, intern bygherrerådgiver hos Aak Bygninger under Aalborg Kommune, der er bygherre på 20 procent af projektet.

”De syv firmaer er udvalgt ud fra en samlet vurdering af økonomisk, finansiel og teknisk kapacitet”, oplyser han. Tildelingskriteriet blandt de syv, der vælger at byde ind, er laveste pris.

Funktionsudbud på tale

Demensplejehjemmet etableres som en ny afdeling og skal ligge på Tornhøjvej og rumme 72 boliger.

66 af boligerne opføres af boligselskabet Domea Aalborg, mens de resterende seks plus 970 kvm servicearealer - herunder et daghjem - opføres med Aalborg Kommune som bygherre.

I prækvalifikationsmaterialet gøres der opmærksom på, at der er tale om et funktionsudbud, ”hvilket betyder, at totalentreprenøren har begrænset indflydelse på byggeriets udformning, indretning, størrelse og materialevalg, idet bygherre har vundet projektkonkurrence på grunden”, lyder det.

Man er kørt skridtet videre med en arkitekt inde i billedet, forklarer Niels Henrik Petersen.

”Så har vi mere styr på, hvad totalentreprenøren skal byde ind på”, siger han.

Arkitektprojektet er på forprojekt-niveau, og totalentreprenøren skal lave detailprojektering og primært lave ingeniørprojekt, lyder det.

Der fremhæves, at planløsningen og facadeudtrykket er elementer, der ligger fast og skal overholdes.

Entrepriseudgifterne er anslået til cirka 70 mio. kroner, og aflevering af byggeprojektet forventes i oktober 2017, lyder det.

De prækvalificerede
A. Enggaard A/S og Færch & Co. A/S
Byggefirmaet Knudsgaard A/S
C.C. Contractor A/S
Dansk Boligbyg A/S
HP Byg A/S
Jorton A/S
MT Højgaard A/S
De prækvalificerede er udvalgt blandt 14 anmodninger om deltagelse.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141