23948sdkhjf

Den nordiske byggebranche kommer til byggemesse i Fredericia

Fagfolk fra byggeriet i hele Norden vil besøge Byggeri ’16, hvor temaet er innovation inden for klima, energi og miljø
Fra tirsdag og fire dage frem samles professionelle fagfolk fra byggebranchen i hele Norden i Messe C i Fredericia.

Op mod 30.000 håndværkere, arkitekter, ingeniører og andre fagfolk ventes at besøge messen, som i år har omkring 300 producenter og leverandører som udstillere. Byggeri-messen åbnes officielt klokken 08.45 af blandt andre direktør for Danske Arkitektvirksomheder, Lene Espersen.

”Jeg glæder mig rigtigt meget til at deltage i Byggeri ’16. og vil i min åbningstale lægge stor vægt på at skabe forståelse for, at bæredygtighed er en god forretning. Når vi bygger med fokus på social, økonomisk og miljømæssig bæredygtighed, skaber vi en merværdi for bygherren, brugerne og hele samfundet”, siger Lene Espersen.

Færinger kommer flyvende

I år får messen også besøg af et hold håndværkere, der kommer lidt længere væk fra end flertallet. 80 håndværkere fra Thorshavn på Færøerne flyves nemlig direkte til Danmark af XL-BYG Thorshavn.

”Udbyttet for vores kunder er betragteligt højere ved dette, end hvis vi eksempelvis lavede vores egen ”inhouse”-messe, eller fik nogle leverandører til at holde foredrag om deres produkter. Vi bor på Færøerne - og leverandørerne render os ikke ligefrem på dørene, så en del af udbyttet er at møde, de kontaktpersoner vi har, hos udstillerne. Hele arrangementet er ikke så bekostelig, som man ellers skulle forvente - Vi er ”out of season” for turisttrafik til Færøerne, og vi har fået god hjælp fra et lokalt rejsebureau, til at sammensætte turen”, siger Havnar Timburhandil, direktør, XL-Byg Thorshavn.

Fremme af bæredygtighed

Årets tema til Byggeri ’16 er innovation inden for klima, energi og miljø.

Det markerer Brancheforeningen Danske Byggecentre ved at uddele Byggeriets Klima-, Energi- og Miljøpris til tre af 17 nominerede udstillere, der har gjort sig særligt bemærket inden for energieffektivitet, CO2-reduktion, forbedringer af indeklima eller arbejdsmiljø eller har implementeret en klima- eller miljøstrategi.

”Bæredygtigt byggeri og innovative byggematerialer bliver et stadig vigtigere forretningsområde for byggebranchen. Niveauet blandt vores nominerede er højt, så noget indikerer, at byggeriet i stigende grad satser på grøn innovation inden for klima, energi og miljø, og det medvirker til at skabe vækst og arbejdsplader Vi glæder os til at byde de mange tusinde besøgende velkommen til Byggeri-messen”, siger Palle Thomsen, adm. direktør hos Brancheforeningen Danske Byggecentre.

Læs også: " Opsving giver glade gæster til Byggeri ’16 ".

Artiklen er en del af temaet Byggeri '16.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

2.602