23948sdkhjf

Sweco flytter til Ørestad

Ørestad bliver de store rådgivervirksomheders hjem. Sweco Danmark gør nu Rambøll selskab og flytter om to år ind på 24.500 kvm
Europas største rådgivende ingeniørvirksomhed skal flytte.

Som vi kort fortalte forleden, skal Skanska udvikle det nye domicil til Sweco Danmark; et samlet projekt på i alt ca. 24.500 kvm kontor.

Første etape bliver et 11.500 kvm nyt hovedsæde i Ørestad, som vil indeholde 800 arbejdspladser samt parkering i kælderen.

Domicilet skal ifølge planen være klar til indflytning i april 2018 og bliver det første hus af to søsterbygninger, hvoraf den nordligste opføres som Sweco Danmarks domicil.

Den anden bygning, som ligeledes kan rumme en eller flere virksomheder, forventes påbegyndt et til to år senere.

”De to bygninger får et arkitektonisk slægtsskab, deler en fælles parkeringskælder og opføres omkring et centralt, indbydende adgangsareal. Sweco Danmarks hovedsæde får et stort fælles atrium, der bliver bygningens samlingspunkt, og fra den store tagterrasse bliver der udsigt til både indre by og Amagers grønne områder”, siger arkitekten bag byggeriet, adm. direktør og partner hos Holscher Nordberg, Mikkel Nordberg.

Guld i miljøcertificering

Der arbejdes mod en DGNB Gold miljøcertificering af projektet og solceller på taget er med til at sikre et lavt energiforbrug.

“I Sweco gør vi meget ud af at være en imødekommende forretningspartner. Med denne flytning kommer vi endnu tættere på vores kunder med metro, tog og lufthavn lige i nærheden. Vores nye domicil afspejler, at vi er Europas største rådgivende ingeniørvirksomhed og støtter vores vision om at blive den mest respekterede. Vi tror på, at denne flytning er en hjørnesten i at vækste vores danske forretning – med et mere bæredygtig domicil og adgang til flere dygtige ingeniører i hovedstadsområdet,” siger John Chubb, direktør i Sweco Danmark.

10 minutter til Nørreport

Projektets beliggenhed er meget central i Ørestad City med metrostationen ”Bella Center” lige uden for døren, hvorfra det tager 10 minutter at komme til Nørreport Station.

”Sweco planlægger og designer fremtidens byer og samfund og netop af den grund, er det en stor fornøjelse at udvikle deres nye hovedkontor. Vi ved, at de har været på markedet i en årrække for at finde et domicil, der matchede deres behov og ønsker”, siger Ole Samsøe Teilmann, projektudviklingschef i Skanska.

Et godt valg

Fra adm. direktør i By & Havn, Jens Kramer Mikkelsen, lyder det i en pressemeddelelse:

”Sweco vil bidrage til Ørestads profil. Det er ingen hemmelighed, at oven på finanskrisen har der primært været gang i salget af boligjord i København, men dette grundsalg til Skanska og Swecos indflytning sætter en tyk streg under dét, vi har kunnet mærke i et stykke tid – at erhvervsejendomsmarkedet er på vej op. Det er særligt Ørestads beliggenhed mellem lufthavnen og City, der gør bydelen til et begavet valg.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.22