23948sdkhjf

Juul/Frost Arkitekter bag norsk campus-plan

Norge har bud efter danske arkitekter. Nyt campusområde for kommunen Drammen skal tiltrække vidensvirksomheder, kultur, uddannelsessteder og nye beboere
Campus Marienlyst er et nyt og spændende område i Drammen nær Oslo, hvor bystyret satser på kultur, undervisning, idræt og nye boliger.

Marienlyst har længe fungeret som hjertet af idræts-Drammen - med topfodbold og skøjtebane til konkurrenceformål, kombineret med flere uddannelsesmiljøer.

Drammen Kommune planlægger nu en integrering og et samspil gennem hele området, hvor nye arkitektoniske koblinger skal skabe et stærkt og sammenhængende bykvarter.

Alternativ udformning

Til at løfte opgaven er den danske arkitektvirksomhed Juul/Frost Arkitekter (JFA) sat på sagen.

Det sker på baggrund af tegnestuens solide erfaring med campusudvikling, integreret med byerne, i flere nordiske lande.

JFA står dermed bag det såkaldte mulighedsstudie til en alternativ udformning af området, og, ifølge arkitekterne, i tæt samarbejde med de involveredes egne ønsker og behov.

Ikke kun en fodboldarena

“Det er vigtigt at løfte blikket. Hvordan kan Campus Marienlyst udgøre en forskel for hele byen og blive vigtigt for hele østlandet? Hvordan kan skolerne og idrætten bruge hinanden på bedst mulig måde? Marienlyst skal ses som et vækst- og erhvervspotentiale – ikke blot som en fodboldarena. Løsningen er et byintegreret campusområde med total fremkommelighed og åbenhed”, siger arkitekt og JFA-indehaver Helle Juul til ArkByg.

Vigtige momenter er tilgængelighed og fremkommelighed for alle, flerfunktionalitet, trivsel og motivation - et inviterende område for alle, lyder det fra JFA.

Særligt kombinationen af sportsligt og kulturelt indhold - knyttet til bomiljø - er i fokus. Campus Marienlyst har en planhorisont på cirka 25 år, og skal være udført inden 2040, med delmål undervejs.

”Vi forsøger konstant at udvide vores forståelse af, hvad en campus er. Integrationen med omgivelserne ligger os særligt på sinde, da campus har potentiale for at tegne værtsbyen som centrum for viden og tiltrække videnserhverv”, siger Helle Juul.

En robust plan

”Byen kan samtidig være med til at gøre campus til et levende, inviterende sted for alle, håber de skitserende.

Netop koblingen af sport, læring og boliger gør Campus Marienlyst så spændende at lægge en langsigtet og robust plan for”, siger Helle Juul til Ark Byg.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141