23948sdkhjf

DAGENS LEDER: Opsving på retur

Det mener Licitationen - Byggeriets Dagblad
Vismændenes nedjusteringer af forventningerne til den økonomiske udvikling de kommende år er en kold spand vand på den spæde gnist, som for alvor skulle sætte gang i vækstmotoren.

Nedjusteringerne er markante, og selvom byggesektoren – endnu engang – har ageret vækstlokomotiv, så er udmeldingen ekstra voldsom kombineret med den aktuelle uro på aktiemarkederne.

Dansk Byggeri har tidligere manet til besindighed i kølvandet på udmeldinger om fremgangen i økonomien. Organisationens økonomer har fingeren på pulsen og har ikke helt kunnet genkende billedet af et selvbærende opsving. Når det er sagt, så har netop byggeriets virksomheder formået at øge omsætningen og dermed bidraget positivt til opsvinget – men altså slet ikke tilstrækkeligt til, at det i sig selv kan bære mere vidtløftige vækst- scenarier.

Nu kan man jo vælge at bruge tiden og udmeldingen om nedjusteringen af de økonomiske forventninger til at grave sig ned i depression og sortsyn. Man kan også vælge at se optimistisk på sagen og tage udfordringen op og kæmpe om de opgaver, som jo trods alt skal fordeles og udføres

Alt andet lige er vismændene jo blot en række – særdeles kompetente – krystalkuglekiggere. Der er ikke grund til at betvivle, at de har ret i deres forudsigelser, men det er jo netop her man kan forvente, at politikerne træder i karakter og får trimmet de økonomiske vækstscenarier.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.156