23948sdkhjf

DAGENS LEDER: Der er penge i affald

Det mener Licitationen - Byggeriets Dagblad
Der er som bekendt penge i affaldshåndtering. Både for de virksomheder, som har specialiseret sig i den branche, men så sandelig også for samfundet. I bygge- og anlægsbranchen er der både mål og regler for, hvor meget og hvilket ”affald” der skal finde vej til genanvendelse.

Den danske bygge- og anlægsbranche er da også rigtig dygtig til at genanvende byggematerialer. Men der er selvfølgelig plads til forbedringer.

Der forskes blandt andet i affaldshåndtering på Danmarks Tekniske Universitet (DTU) og her har DTU Byg netop fået en ny professor på området, som især skal kigge på mulighederne for at omdanne restprodukter, som i dag anses som affald, til nye ressourcer.

Som nævnt er der penge i at håndtere affald. Men for de entreprenørfirmaer og håndværksmestre, som producerer affaldet, er affald ofte forbundet med store omkostninger til håndtering og bortskaffelse. Uanset hvor meget man forsker i mulighederne for at genavende byggeaffald, så må man ikke overse det faktum, at det skal være både nemt og forholdsvis omkostningsneutralt for entreprenørerne og håndværksmestrene at få det sidste restaffald med ind i genanvendelsesprocessen.

Det er nemlig sådan mange steder, at korrekt affaldshåndtering også er et konkurrenceparatmeter forstået på den måde, at nogle ikke overholder reglerne og dermed presser priserne.

Så affald handler i visse tilfælde også om konkurrenceforvridning.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094