23948sdkhjf

Psykiatri med patienten i centrum

Vinderne af konkurrencen om at tegne Ny Psykiatri Bispebjerg har skullet finde en hårfin balance mellem åbenhed og respekt for patienternes privatsfære
Der var tæt pakket onsdag eftermiddag i uddannelsescentret på Bispebjerg Hospital, da vinderne af Sjællands kommende og største psykiatriske afdeling, Ny Psykiatri Bispebjerg, blev offentliggjort.

Som fortalt i Licitationen i går blev det et team med Friis & Moltke og PLH Arkitekter, der vandt.

Resultatet er blevet et projekt, der, ifølge vinderne, skal bane vej for en bevidst afbalancering mellem de bløde og hårde værdier og skabe en tryg hverdag for patienter, pårørende og personale. Bebyggelsen skal samtidig føje sig ind på det smukke Bispebjerg.

Psykiatrisk Center København har udarbejdet en vision for psykiatrien, om åbenhed, tilgængelighed og valgmuligheder.

Understøtter effektivitet

Det handler blandt andet om, at arkitekturen og indretningen skal understøtte effektive arbejdsgange, så psykiatrien kan tilbyde sammenhængende patientforløb af høj kvalitet og tiltrække de bedste medarbejdere.

”Fra første streg i projektet har vi haft en ambition om at skabe en imødekommende arkitektur, hvor det er patienten og en nærværende behandling, der er udgangspunkt for de fysiske rammer” siger Lars Toksvig, partner hos PLH Arkitekter.

”Det er psykiatriens vision, at man skal føle sig ventet, når man ankommer, uanset om man er patient, pårørende eller personale, og at arkitekturen skal signalere åbenhed med masser af dagslys, men også respektere patienternes integritet og privatsfære”, tilføjer han.

Sengeafsnittene er disponeret så alle patienter har udgang til et ’eget’ gårdhavemiljø, hvor man kan opholde sig uden generende indblikfra overliggende rum, og et udendørs opholdsrum, som man frit kan benytte, uden at skulle eskorteres af personalet.

Bebyggelsen underordner sig Bispebjergs helhedsplan med nye ”landskabsbånd”, der siver ned gennem bebyggelsen og strukturerer sengeenhederne, der ligger parvist som gårdhavehuse.

Førstesalen er forskudt, så stueetagens sengestuer er frie for forstyrrende blikke, har adgang til egne haver og får masser af dagslys.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125