23948sdkhjf

Betonelementerne ruller snart ud til Novos milliard-fabrik

Byggeriet af Novo Nordisks nye fabrik i Hillerød forløber planmæssigt, og de første entrepriseaftaler er indgået. Byggeriet er nummer ni over de 10 største byggeprojekter i 2015
Novo Nordisk tog i november et vigtigt spadestik, da byggeriet af en fabrik til produktion af medicin til behandling af diabetes og overvægt blev indledt.

Selve bygningsdelen er estimeret til 650 mio. kroner, men medregnes alt udstyret, løber projektet op i mere end to mia. kroner. Arkitekt- og ingeniørrådgivningen leveres af NNE Pharmaplan, mens opførelsen af den 10.300 kvm store fabriksbygning udbydes i stor- og fagentrepriser.

Blandt entreprenørerne er Per Aarsleff A/S, som er godt i gang med at støbe fundamentet til produktionsbygningen. Aarsleff skal også rejse betonelementerne, der produceres af CRH Concrete-selskabet Betonelement A/S.

De første kælderelementer leveres i løbet af februar.

”Vi er gået i gang med at producere elementerne. Leverancen kommer til at køre hen over første halvår 2016 og afsluttes lige efter sommerferien”, fortæller salgschef Claus Thidemann Brink. Det specielle ved ordren er vægelementernes dimensioner – nogle bliver over 13 meter høje – kombineret med en høj armeringsgrad.

Det skal sikre, at væggene kan holde til påkørsler fra de mange trucks, som kommer på arbejde, når byggeriet står færdigt i slutningen af 2019.

Hillerød-fabrikken er i øvrigt ikke det eneste Novo-projekt i Betonelements ordrebog.

Virksomheden leverer også til Novo-byggerier i Måløv og Kalundborg og vil naturligvis byde sig til ved fremtidige udbud:

”Novo har i flere tilfælde valgt os, fordi vi har bevist os som en leverandør, der kan producere store mængder på kort tid. Vi kan levere en samlet pakke med alle typer af elementer, hvilket sparer grænseflader og risici”, siger Claus Thidemann Brink.

Hos Novo Nordisk oplyser man, at entrepriserne på byggeriet udbydes løbende, og at projektet holder tidsplanen.

Novo Nordisk - ny fabrik i Hillerød
Projekttype: Nybyggeri
Areal: 10.300 kvm
Byggesum: 650 mio. kroner (estimeret - i alt investeres 1,2 mia. kroner)
Bygherre: Novo Nordisk A/S
Arkitekt: NNE Pharmaplan A/S
Ingeniør: NNE Pharmaplan A/S
Jord/kloak: Per Aarsleff A/S
Beton: Per Aarsleff A/S
Betonelementer: Betonelement A/S
Stadie: Fundament støbes
Byggeperiode: November 2015 - oktober 2019


De 10 største byggerier i 2015
I samarbejde med Byggefakta sætter Licitationen - Byggeriets Dagblad og Building Supply i disse uger fokus på de 10 største igangsatte byggerier i 2015.
Vi er nu nået til Novo Nordisks nye fabrik i Hillerød, som er nummer 9 på listen.
Nummer 10 blev præsenteret i går og var Energinet.dk’s etablering af et 110 km højspændingskabel i jorden til et samlet budget på 600 mio. kroner.

Artiklen er en del af temaet De største byggerier i 2015.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.157