23948sdkhjf

Fra nul til 42 medarbejdere på 30 år

Løbende rationalisering og effektivisering har givet jævn vækst hos BHC Anlæg og Miljø
BHC Anlæg og Miljø med ejer Bent Clausen i spidsen har undergået en rivende udvikling. Fra den spæde start i 1986 med ingen ansatte, udgør medarbejderstaben her i begyndelsen af 2016 42 ansatte.

At virksomheden har været i stand til at vækste er ingen selvfølge. Ifølge Bent Clausen kræver det en klar strategi for, hvordan virksomheden skal drives.

”Vi opfører os pænt, rydder op efter os undervejs og laver et ordentlig stykke arbejde. Det skal være sådan, at bygherren smiler, når vi er færdige med opgaven, fordi han kan se, at vi har holdt det, som vi har lovet ham”, siger Bent Clausen.

Slut med afsætningspinde

BHC er gode til at følge op på løse ender og styre et projekt igennem med så få uforudsete problemer for bygherren som muligt. Det har gennem tiden resulteret i mange faste kunder. Hertil hører dog også en maskinpark, man kan have tillid til.

”Alle vores gravemaskiner over 12 tons er Caterpillar maskiner. Vi har gode erfaringer med Caterpillar, som er driftssikre og produktive. Og siden jeg startede som selvstændig, er der også på maskinsiden sket en stor udvikling. Især på GPS området er der sket meget. Vi har maskinstyring på alle vores gravemaskiner, og det betyder en langt bedre udnyttelse af tid og produktivitet. Jeg har brugt utallige paller med afsætningspinde og slidt tusindvis af målebånd op gennem tiden, men det er heldigvis slut nu”, siger Bent Clausen.

Forbedrede arbejdsforhold

Lige nu kører fire af virksomhedens Cat maskiner hos Linak i Sønderborg.

En dozer D6T, en gravemaskine 325D, 329E samt 336E. De arbejder med jordflytning i forbindelse med LINAKS opførelse af ny fabrikshal. Knap 1000 kbm jord skal fjernes, inden projektet skal være klar til aflevering omkring 1. april 2016. BHC står også for kloakering af hele området.

”Men også ergonomi, komfort, støj- og støvforhold er blevet væsentligt forbedret i Cat maskinerne gennem tiden. Og det betyder virkelig meget, at vi kan tilbyde vores medarbejdere nogle ordentlige arbejdsforhold”, siger Mads Nielsen, der kom til BHC i 2011 og er ansat som projektleder.

Bent Clausen kendte Mads Nielsen i forvejen og var overbevist om, at de kunne supplere hinanden godt og udnytte hinandens kompetencer. I det hele taget kender man hinanden rigtig godt i virksomheden, som er et ægte familiefirma. Foruden Pia Clausen, som er Bents kone, tæller virksomheden også børnene Turid Clausen og hendes kæreste Allan Svendgaard, Stephan Clausen og Emil Clausen samt Rasmus Clausen og hans kæreste Lene Andersen.

Firmapolitikken er på plads

Bent Clausen og Mads Nielsen kører et godt parløb. Bent har blik for, hvordan projekterne rent praktisk skal gribes an, mens Mads tager sig af udbud og projektstyring, ligesom han deltager i virksomhedens byggemøder. Trods succesen holder de begge ben på jorden og er ydmyge over for deres kunder.

”Vi skal ikke være grådige. Vi skal passe vores ting og aflevere et stykke arbejde, som både kunden og vi kan være stolte af. Det er også vores politik at skabe nogle ordentlige rammer for vores medarbejdere. Det er i virkeligheden også noget, vi bliver målt på mere og mere hos vores kunder. Derfor har vi også udarbejdet en skriftlig firmapolitik omkring arbejdsmiljø, arbejdsforhold og i det hele taget beskrevet, hvordan vi driver vores virksomhed”, siger de begge samstemmende.

Mange af medarbejderne har været i virksomheden i mange år. Ifølge Mads Nielsen og Bent Clausen er det en klar styrke:

”Jamen, det er det fordi, at vi så har en medarbejderstab med stor erfaring. Alle kender deres rolle. Og det giver højere produktivitet og effektivitet”.

Foruden anlægssiden beskæftiger BHC sig også med alt inden for nedbrydning, knusning og sortering ligesom virksomheden har 2 modtageranlæg beliggende i hhv. Sønderborg og Rødekro til modtagelse af alle former for overskudsjord til kartering, sortering, rensning, jordhotel og deponering, boreslam, spildevandsslam, brokker og asfalt.

Sigh
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.363