23948sdkhjf

Aarhus får vandkunst på havnen

I 2017 vil et stort springvand af kunstneren Jeppe Hein pryde Aarhus’ havnefront
Havnefronten i Aarhus gennemgår i disse år en komplet forvandling. I sidste uge kunne Aarhus Kommune afsløre Jeppe Heins kunstværk Endless Connection, der skal placeres på Havnepladsen.

Endless Connection er et enormt springvand med skiftende mønstre, som er inspireret af stjernehimlen over Aarhus.

”Jeg er vildt imponeret over Jeppe Heins værk. Jeg synes, der er noget symbolsk over at kombinere kunst og vand på Havnepladsen. Havnefronten er overgangszonen mellem byen og bugten og stedet, hvor kulturen og naturen mødes”, siger rådmand for Kultur og Borgerservice i Aarhus Kommune Rabih Azad-Ahmad (R) i en pressemeddelelse.

To meter høj mur

Endless Connection er et stort og utraditionelt springvand.

Der er tale om en slags vandpavillon med over to meter høje mure dannet af vandstråler, som springer op af dyser i jorden. Vandmurene stiger og falder og danner derved forskellige rum, som man kan bevæge sig rundt i.

Endless Connection skal med sine mange skiftende former invitere til leg, opdagelse og oplevelse. Værkets maksimale størrelse er 16,2 meter x 14,4 meter med 2,3 meter høje vægge af vand.

”Et kunstværk som Endless Connection kræver plads, så det får en perfekt placering på den nye rummelige havneplads. Samtidig er det velkomment, at Aarhus får et markant springvand i den del af byen, der vender ned mod havnen. Springvand skaber liv og glæde – ikke mindst hos børnene”, siger rådmand for Teknik og Miljø Kristian Würtz (S).

Færdig i 2017

Værket bliver opført på den sydlige del af Havnepladsen og forventes færdig ved pladsens åbning medio 2017, hvor Aarhus er Europæisk Kulturhovedstad.

Havnepladsen er en del af Urban Mediaspace Aarhus, som er støttet af Realdania og Realdania By & Byg A/S med omkring 750 mio. kroner.

”Havnepladsen bliver et nyt, centralt byrum i Aarhus, hvor aarhusianere og besøgende i byen kan mødes om aktivitet og samvær. Salling-fondenes flotte støtte til Endless Connection vil medvirke til at gøre Havnepladsen til et endnu mere spændende og attraktivt byrum, som er med til at binde by og havn sammen,” siger filantropidirektør Anne Skovbro i Realdania, der har ydet tilskud på 200 mio. kroner til omdannelsen af havnefronten – herunder Havnepladsen.

Fond donerer

Prisen for Jeppe Heins kunstværk er 20 mio. kroner, og pengene er doneret af Salling-fondene.

Jeppe Hein er et velkendt navn på den internationale kunstscene, hvor han blandt andet har samarbejdet med Olafur Eliasson og har udstillet værker i både Europa og USA.

Jeppe Heins skulptur er udpeget af Aarhus Kommunes Billedkunstudvalg i samarbejde med kunstkonsulent og kurator Marie Nipper.
brahe

Havnepladsen
Havnepladsen er en stor, fleksibel aktivitetsplads ved havnefronten i Aarhus, der opfordrer til leg, spil og sport. Pladsens østside er afgrænset af en stor siddetrappe, som kan udnyttes som tilskuerpladser og opholdssted.
Opholdsniveauerne afsluttes af en flydebro, som gør det muligt at komme i land fra kajak, kano eller robåd.
Pladsen indrettes til forskellige formål henover året. Den skaber rum til både den daglige, uorganiserede aktivitet som for eksempel street skating, gøgl og boldspil, til særlige sæsonaktiviteter som strandbar eller julemarked og til større events som for eksempel koncerter og markedspladser.
Kilde: Realdania
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.116