23948sdkhjf

Nye anlægsopgaver på vej

Læs i dag om kommende anlægsprojekter i København, Støden, Jyllinge og Hadsten
REGION HOVEDSTADEN

KØBENHAVN

Forholdene for cyklisterne på Værnedamsvej skal forbedres i et samarbejde mellem Københavns Kommune og Frederiksberg Kommune

Teknik- og Miljøudvalget i Københavns Kommune skal tage stilling til et skitseforslag for nyindretning af Værnedamsvej på sit møde den 18. januar samt til frigivelse af 2,1 mio. kroner til projektering og udførelse af projektet.

For at forbedre cykelparkeringen i gaden etableres der ifølge skitseforslaget to fortovsudbygninger - en foran Den Franske Skole og en i overlæggeren af T-krydset Tullinsgade/Værnedamsvej. Derudover markeres et felt forbeholdt cykelparkering på asfalten i forlængelse af den eksisterende fortovsudbygning på Tullinsgade. Antallet af cykelparkeringspladser øges derved fra 20 til 80.

Desuden etableres en bred midterhelle på Frederiksberg Allé med en gennembrydning for cyklister, så hellen fungerer som støttepunkt for cyklister, der skal på tværs af Frederiksberg Allé fra Værnedamsvej.

På Vesterbrogade flyttes fodgængerfeltet ved Saxogade frem til enden af Værnedamsvej, og signalanlægget ved Saxogade nedlægges.

For at forbedre sikkerheden og trygheden for børnene ved Den Franske Skole etableres en sidehelle på fortovet foran skolen, og for at forbedre mulighederne for varelevering etableres tre vareleveringspladser i vestsiden af Værnedamsvej.

Skitseprojektet fremlægges parallelt for fagudvalgene i Københavns og Frederiksberg Kommuner.

KØBENHAVN

Flere parkeringspladser til ladcykler

Med henblik på at forbedre parkeringsmulighederne for ladcykler skal Teknik- og Miljøudvalget i Københavns Kommune på mandag tage stilling til at gøre en forsøgsopstilling permanent og tage stilling til placering af yderligere ladcykelparkeringspladser.

Forvaltningen har udviklet, afprøvet og evalueret funktionen af et nyt cykelstativ til ladcykler. Der er således gennemført en forsøgsopstilling af parkeringsstativet i juni 2015 på 10 steder på Østerbro med plads til i alt 20 ladcykler, og disse vil forvaltningen nu gøre permanente. Desuden skal der opstilles 10 nye stativer på Østerbro, hvis politikerne siger god for det.

REGION SJÆLLAND

STØDEN

Cykelsti i Støden

Et af punkterne på dagsordenen, når Plan- og Teknikudvalget i Roskilde Kommune holder møde i morgen, handler om etablering af cykelsti i Støden.

Der skal træffes beslutning om valg af løsning for etablering af cykelsti i Støden eller alternativt træffes beslutning om, at cykelstiprojektet ikke skal gennemføres.

Projektet har været behandlet på tre udvalgsmøder i Plan- og Teknikudvalget i 2014 og 2015, og det har ikke været muligt at finde en løsning, som alle aktører i området kan tilslutte sig. På udvalgsmødet i september sidste år blev det besluttet, at der skulle skitseres en ny alternativ løsning, hvor busstoppestedet flyttes, og hvor der etableres brede cykelstier fra Byvolden til Absalonsgade og ny buslomme ved Absalonsgade på den sydlige side af Støden. På den nordlige side vil der være cykelsti på næsten hele strækningen.

Forslaget har været i høring hos blandt andre Roskilde Handel og Absalon Skole, og forvaltningen må konstatere, at der heller ikke kan opnås fuld opbakning til dette alternativ, og der er derfor ikke er mulighed for et kompromis, der kan opnå fuld tilslutning.

JYLLINGE

Forskønnelse af Fjordkilen i Jyllinge

Projektet til forskønnelse af Fjordkilen skal projekteres færdigt og anlægges i 2016. Som led i projektet er der indeholdt et delprojekt til etablering af steder til rekreation og fordybelse. Rekreation og rolige omgivelser indgår som et punkt i udviklingsplanen for Jyllinge Bymidte. I Fjordkilen vil pengene blive anvendt til etablering af særligt frodige plantninger og bænkepladser.

Projektet starter i denne måned og forventes afsluttet i september 2016.

Forvaltningen indstiller til byrådet, at der frigives 400.000 kroner til Jyllinge Rekreation og rolige omgivelser, og det er i første omgang Plan- og Teknikudvalget, der i morgen behandler indstillingen.

REGION MIDTJYLLAND

HADSTEN

Byggemodning

Favrskov Byråd bliver nu bedt om at give en anlægsbevilling til byggemodning af 61 boligparceller til åben/lav bebyggelse i Ginneruplund ved Skanderborgvej i Hadsten Syd. Projektet er udarbejdet i overensstemmelse med lokalplan 328.

Anlægsbevillingen skal finansiere udgifterne til arkæologiske og tekniske forundersøgelser, projektering, anlæg, svingbaner på Skanderborgvej, nedrivning af eksisterende bygninger, tilslutningsafgifter, belysning og færdiggørelsesarbejder. Endvidere skal bevillingen finansiere nedtagning af eksisterende luftledninger samt jordlægning af disse.

Moesgård Museum udfører arkæologiske forundersøgelser i foråret 2016. Projektering, udbud og anlægsarbejder kører sideløbende og forventes udført i perioden januar 2016 til december 2016.

Teknik- og Miljøudvalget i Favrskov Kommune besluttede forleden at anbefale byrådet at give en anlægsbevilling på i alt 29,1 mio. kroner til forundersøgelser og byggemodning.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.096